Intr-un interviu de angajare intrebarea «care sunt asteptarile tale salariale?» este de obicei adresata la sfarsitul interviului, cand dupa ce ai pierdut timp si te-ai consumat psihic s-ar putea sa nu-ti convina ceea ce auzi. Cum ar trebui sa procedeze o persoana pentru a nu ajunge in aceasta situatie? Sa intrebe direct la telefon recrutorul cu ce suma va fi platit, sa mentioneze in scrisoarea de intentie ce asteptari salariale are? Iata ce spun consultantii cu experienta intrebati de Revista CARIERE.

Ce surse poate accesa un candidat pentru a-si face o idee despre cat de bine platit e jobul vacant? In Romania nu exista multe surse oficiale de informare despre salarii iar parerile recrutorilor despre studiile de piata sunt impartite. „Studiile salariale pe care le-am vazut personal par «prafuite» – au date depasite despre salarii. In plus, sunt scumpe, iar cine le comanda nu le face publice. Pentru anumite industrii, precum IT, BPO-uri si inginerie, exista glassdoor.com, un site care centralizeaza astfel de date” – spune Elena Popa, Senior Consultant, Adecco Romania, firma de consultanta in resurse umane si executive search.

Ca recrutor cu experienta, Elena Popa afirma ca cea mai buna sursa de informare despre nivelul salarial dintr-o companie este cea informala. „De regula, daca ai pe LinkedIn un prieten al unui prieten care lucreaza la o firma, s-ar putea sa iti spuna la ce nivel de salarizare sa te astepti atunci cand vrei sa te angajezi in firma respectiva.”

Citeste articolul integral Revista CARIERE.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri