Chiar si dupa angajarile masive atat a absolventilor Academiei de Politie si a celor doua scoli de politie de la Campina si de la Cluj cat si a angajarilor din sursa externa a persoanlor care nu au absolvit unitatile de invatamant administrate de MAI, deficitul de personal este de aproximativ 16.000 de posturi, arata biroul de presa al institutiei, conform News.ro.

Cel mai mare deficit de personal se inregistreaza la Inspectoratul General al Politiei Romane, urmat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

Iin luna martie au fost incadrati 2.980 de subofiteri din sursa externa, dintre care numai 1.726 in Politia Romana. De asemenea, in iulie, Ministerul Afacerilor Interne a incadrat 1.454 de ofiteri, agenti de politie si subofiteri, reprezentand promotia 2016 a institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne, arata oficialii institutiei.

De asemenea, au fost initiate procedurile pentru incadrarea a 663 de posturi de personal contractual. Unitatile de invatamant ale MAI functioneaza la capacitate maxima, iar in anul scolar/universitar care incepe in toamna, oferta educationala a institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentata cu 674 de locuri, de la 1.676 in anul 2015, la 2.350 de locuri.

Sursa foto: agerpresfoto