Proiectul de hotarare a Guvernului a fost emis ca urmare a intrarii in vigoare, la data de 27 mai 2016, a Legii nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, informeaza Executivul, conform News.ro.

”Aceasta lege prevede ca, prin hotarare a Guvernului, se suplimenteaza numarul de posturi pentru instantele judecatoresti, in vederea ocuparii unui numar de 48 de posturi de judecator si 16 posturi de grefier pentru curtile de apel si, respectiv, 50 de posturi de judecator si 50 de posturi de grefier pentru tribunale. Posturile de judecator si grefier astfel suplimentate vor fi repartizate curtilor de apel si tribunalelor, in functie de numarul de cauze care au ca obiect cereri ce corespund tipurilor de actiuni prevazute de aceasta lege”, arata sursa citata.

Guvernul a modificat, in acest sens, Hotararea de Guvern nr.652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com