3 Octombrie 2016

Reguli de la locul de munca ce ii determina pe angajati sa demisioneze



Angajatii buni sunt greu de gasit si din ce in ce mai dificil de retinut in companii. De multe ori, ei isi schimba locul de munca atunci cand primesc o oferta de munca mai buna, dar si din cauza mediului din companie. Un motiv sunt si regulile impuse de o organizatie. Iata ce ii poate indeparta pe angajati de un loc de munca.

Regulile legate de recrutare

Imagineaza-ti ca esti un potential angajat profesionist care aplica pentru un job in organizatie. Ti-ai pus la punct CV-ul si ai scris o scrisoare de intentie convingatoare. Iar apoi intri intr-o gaura neagra, respectiv perioada intre momentul in care aplici pentru job si cea in care esti angajat (sau in care esti anuntat intr-un mod impersonal ca jobul a fost acoperit), scrie Business Insider.

Este vreo cale de a crea un proces de recrutare mai uman? Nu este oare posibil ca recurtarea sa se bazeze pe aprecierea prezentarii persoanei si nu pe cuvinte cheie? Ideal este ca angajatorii sa umanizeze procesul de recrutare si in felul acesta vor gasi oameni mai buni si mai talentati.

FOto: joingate, Shutterstock


Regulile legate de performante si clasamente

Sa fim sinceri, analiza performantei este o lipsa de timp. Oamenii foarte buni si talentati merita mai mult decat sa fie pusi intr-o ierarhie birocratica o data pe an. Acest tip de revizuire nu ofera un feedback valoros, este doar un ritual temut de catre toti cei implicati.

Nu este deloc indicat ca o organizatie sa isi alinieze angajatii si sa ii compare unii cu altii, sa evidentieze care este cel mai bun si cel mai slab. Mai bine este sa renunte la analize si clasamente si sa le permita oamenilor sa fie straluciti la locul de munca, motivati si creativi. Mai mult, un angajator trebuie sa ii incurajeze sa isi seteze obiective si sa isi mentina standardele ridicate.

Foto: AlexRoz, Shutterstock


Regulile legate de obligativitatea prezentei la birou

In cazul multor pozitii din structura unei companii, oamenilor buni nu trebuie sa li se aplice politici care sa ii forteze sa vina la birou. Oamenii stiu ce au de facut si unde isi pot face treaba cel mai bine.

De exemplu, intr-o saptamana pot avea ceva cu adevarat important de facut in grup la birou, dar saptamana urmatoare pot lucra de acasa, iar asta ii poate chiar ajuta sa isi atinga deadline-urile. In acest timp, pot fi disponibili pe e-mail sau telefon.

Foto: TDway, Shutterstock


Regulile legate de aprobari

Intreaba-te cat de productiv ai fi in viata de zi cu zi daca ar trebui sa primesti aprobarea cuiva pentru fiecare achizitie sau fiecare decizie pe care o iei. Nu ai mai termina nimic niciodata.

Asadar, companiile trebuie sa se intrebe daca vor ca angajatii lor cei mai buni sa isi iroseasca timpul cu obtinerea aprobarilor de tot felul.
Daca este cazul unui proiect important sau al unei noi proceduri, aprobarile sunt necesare, insa nu pot fi cerute pentru orice lucru neinsemnat. Un numar mare de aprobari incetineste munca, iroseste bani si le da oamenilor impresia ca angajatorul nu are incredere in deciziile lor.

Foto: Creativa Images, Shutterstock


Regulile legate de timpul liber

Daca un angajat bun nu se simte suficient de bine cat sa ajunga la munca, ce rost are sa mai trebuiasca sa mearga la medic pentru invoire? Este important ca un angajator sa le transmita angajatilor mesajul ca daca sunt bolnavi, de exemplu, pot sta acasa pana isi revin.

De asemenea, daca oamenii isi doresc o zi libera din motive personale, ideal este sa nu ajunga in situatia de a minti despre aceasta. Angajatorii trebuie sa isi trateze oamenii cu respect si cu increderea ca acestia stiu cum sa isi organizeze timpul si ca vor trage tare, astfel incat sa isi onoreze promisiunile.

Incurajeaza-ti oameni sa isi ia o zi libera daca au nevoie, fara sa trebuiasca sa iti dea explicatii.

Foto: Jeanette DIetl




Citeste si