Romanii sunt la curent cu informatiile privind alimentatia corecta, insa chiar si asa un procent de peste 50% dintre acestia stau mai putin de jumatate de ora la masa de pranz, iar la restaurant ajung mult mai putini, se arata intr-un studiu realizat de Edenred si GfK.

Astfel, potrivit Edenred, cu toate ca nivelul de informare a romanilor cu privire la ce presupune o alimentatie corecta este in crestere, 56% dintre acestia acorda mesei de pranz mai putin de 30 de minute. Spre comparatie, doar 23% dintre francezi iau masa pe fuga.

Mai mult, conform unui studiu realizat de Edenred, companie emitenta de carduri si tichete valorice, in parteneriat cu agentia GfK, 24% dintre acestia iau masa de pranz la un restaurant clasic mai putin de o data pe luna, procentul fiind de 20% in cazul cantinelor si unitatilor de tip autoservire. Desi vedem o imbunatatire in ultimii ani, situatia in Romania difera inca major fata de tari precum Belgia, Spania sau Suedia, unde aceasta proportie este de peste 80%.

„O viata echilibrata are ca element important pauza de pranz, care trebuie incurajata in special pentru populatia salariata, acei aproximativ 5 milioane de romani care sunt angrenati pe piata muncii si care, prin activitatea lor, tin economia in miscare si duc Romania inainte”, declara doamna deputat Aurelia Cristea.

„Incurajam angajatii sa aloce mesei de pranz importanta cuvenita si sa utilizeze tichetele de masa corespunzator. Acestea sunt concepute tocmai pentru a-i ajuta sa beneficieze de o masa de pranz in timpul programului de lucru, cu efecte pozitive asupra sanatatii lor”, a precizat si Dana Sintejudean, deputy CEO in cadrul Edenred Romania.

Citeste si:
Sodexo introduce Apple Pay pentru clientii sai
Sodexo introduce Apple Pay la...

Edenred deruleaza campania "Hai la 1 la masa!", lansata anul trecut, care are ca principal obiectiv incurajarea angajatilor sa adopte o alimentatie corecta si sanatoasa si sa utilizeze corespunzator tichetele de masa. Campania se concentreaza cu precadere pe promovarea unuia dintre cele mai importante obiceiuri alimentare: servirea mesei de pranz la ore fixe si in afara spatiului de lucru.

Sursa foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Papa Francisc condamna utilizarea telefoanelor mobile in timpul mesei