Angajatorii din petrol si gaze sunt constant in cautarea de oameni, sute de joburi fiind disponibile pentru cei care isi doresc sa lucreze in acest domeniu, care este si unul dintre cele mai bine platite din Romania. Companiile cauta de la operatori la manageri, iar salariile ajung pana la 7.000 de lei net pe luna, potrivit datelor furnizate de site-ul de recrutare eJobs.

Un numar de aproximativ 400 de oferte de munca din acest domeniu au fost publicate anul acesta doar pe eJobs, cifra in crestere fata de anul anterior.

Joburile din petrol si gaze sunt repartizate pe regiuni, iar Ploiesti si Bucuresti sunt cele doua arii unde se concentreaza mare parte din angajari.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

Ce salarii au angajatii din domeniul petrol si gaze

Cel mai mult angajatorii cauta sa angajeze ingineri, operatori, oameni de vanzari, tehnicieni, precum si manageri pentru industria de petrol si gaze.

Salariul mediu net in petrol si gaze, in functie de compania angajatoare, se poate incadra intre 3.000 si 7.000 de lei pe luna.

De altfel, datele statisticii nationale arata ca angajatii din industria de petrol si gaze se situau pe locul al doilea in clasamentul remuneratiilor la nivel national, la jumatatea anului, cu un castig salarial mediu net de 4.683,3 lei (calculat ca medie aritmetica a castigurilor salariale incasate de angajatii din sectoarele fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de servicii anexe extractiei si extractia petrolului brut si a gazelor naturale).

In acelasi timp, angajatorii ofera, potrivit eJobs, si alte beneficii angajatilor din industrie, care variaza de la telefon de serviciu la prime in bani.

"Beneficiile pe care le primesc angajatii difera foarte mult de specificul jobului si de pozitia ocupata, dar, in general, angajatorii din industriile petrol si gaze ofera prime trimestriale/anuale, prime cu ocazia principalelor sarbatori (Paste si Craciun), bonusuri de performanta, tichete de masa, tichete cadou, traininguri in tara si in strainatate, asigurari private si masina, telefon sau laptop de serviciu", au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii eJobs.

In general, angajatorii cauta candidati care sa aiba experienta de lucru in acest domeniu, care sunt cunoscatori de limba engleza, au abilitati de lucru cu calculatorul si poseda un permis de conducere.

Interes crescut din partea candidatilor

Pentru fiecare job deschis in domeniul petrol si gaze aplica in medie 100 de persoane, iar in total anul acesta 7.000 de persoane si-au aratat interesul pentru ofertele de munca publicate pe eJobs.

Infiintat in 1999, eJobs este primul portal de recrutare online lansat in Romania. Utilizat in prezent de peste 3,3 milioane de profesionisti, eJobs.ro ofera acces la locuri de munca in cadrul celor mai importante companii din tara. eJobs Group SRL face parte din trustul Ringier Romania, membru Ringier AG.

In 2016, numarul de joburi publicate pe site s-a dublat fata de anul anterior, cand au fost disponibile 52.000 de oferte de munca.

Sursa foto: Avatar_023, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri