Ultimii ani au adus in atentia jucatorilor pe piata fortei de munca o noua problema: deficitul de talente. Stim deja ca nu tine de o industrie anume, de tari sau regiuni geografice, ci ca este o problema globala. Criza de talente tinde sa nu mai fie o criza. E deja o stare de fapt intr-un tablou general complex cu multe elemente variabile, majoritatea imposibil de controlat, conform Revistei CARIERE

La nivel global ponderea angajatorilor care se plang ca nu mai gasesc personal calificat se apropie de 40%. Valorile nu sunt echitabil impartite, este adevarat. Tari precum Japonia sau Peru se lupta cu cote de peste 80% in timp ce Irlanda este la numai 11%. Companiile intampina probleme atat cu joburile pentru care se cere calificare cat si cu cele necalificate.
Cauzele sunt variate. Peste o treime din angajatori se plang de candidati insuficienti, chiar inexistenti. O alta treime acuza lipsa competentelor profesionale ale aplicantilor. Acestia nu-si fac nici macar un minim de documentare referitor la industria in care aplica iar asteptarile salariale sunt neconforme jobului solicitat. Lipsa experientei si abilitatilor de relationare si comunicare intregesc restul imaginii.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: ImageFlow


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Manager: Recrutarea nu va putea fi niciodata automatiza complet