8 Noiembrie 2016

Finantistul care face burgeri in centrul Bucurestiului



Gusturile romanilor in materie de bucatarie se rafineaza din ce in ce mai mult. Ne plac in continuare mancarurile traditionale, dar vrem sa gustam si din bucataria lumii, sa mancam mai bine si mai bun. Aceasta a fost una dintre premisele de la care a plecat si Dan Cismas, un tanar antreprenor care a deschis un burger-bar elegant in centrul Bucurestiului, conform Revistei CARIERE.

Dan Cismas are 31 de ani si este antreprenor de un an. Nu este insa la primul sau contact cu lumea afacerilor. A studiat finante in SUA, la una dintre universitatile de top de peste Ocean, Ithaca University. Ar fi putut avea o cariera stralucita acolo, dar s-a intors in Romania si ne-a explicat si de ce.

„Bancile de investitii, domeniul in care doream sa lucrez, se pregateau sa vina in Romania. Era exact ce am studiat si am zis de ce sa nu fac asta in tara mea? Voi fi si un pionier, va fi si un domeniu nou. Dar a venit criza, nici Merryl Lynch si nici Goldman Sachs nu si-au mai deschis birouri la Bucuresti. Mie mi se pare ca epoca «tarii tuturor posibilitatilor» pentru America a apus de mult. Cam tot ce trebuia inventat s-a inventat. Mi se pare ca ar exista mult mai multe posibilitati in Romania si drept dovada in SUA am intalnit o groaza de idei de business care aici nu exista inca si nici nu se gandeste nimeni sa le faca. Mi se pare ca din punct de vedere economic – exceptand birocratia infernala din tara asta si statul care parca special iti pune bete in roate ca sa nu iti iasa nimic, ca posibilitati, ca piata – sunt mult mai multe oportunitati de a veni cu ceva nou”, spune tanarul.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE



Citeste si