Ii plac provocarile si a cladit «caramida cu caramida» o afacere care, datorita conjuncturilor de piata era considerata sortita pieirii. El ii zice „nebunie” si da vina pe personalitatea sa. Liviu Stoleru este directorul general al Cemacon SA (CEON), companie producatoare de blocuri de ceramice, care a inregistrat al saselea an consecutiv de crestere si omul care a transformat acea poveste tipica mediului privat romanesc, intr-una cu final fericit care si-a facut loc printre datorii, crize financiare si sisteme de conducere defectuoase, conform Revistei CARIERE.

„Am 45 de ani, 2 fete gemene, doi caini, sunt dinamovist, sunt moldovean din Bacau si dinamovist. Adica nimeni nu-i perfect. Am o experienta de vreo 17 ani in multinationale, toata aceasta perioada fiind marcata ca viata fiecarui om, de plusuri si minusuri. Succesul nu inseamna ca in drumul tau a fost doar senin. Cariera mea a fost marcata de o crestere constanta in responsabilitati. Nu mi-a fost niciodata teama sa incerc, sa ma arunc la mai greu, la provocari din ce in ce mai mari”.

A plecat in august 2010 la Cluj, preluand conducerea unei organizatii „ostile si speriate de schimbare”. In 2010, in plina criza, compania Cemacon se afla intr-o situatie grea, pentru ca avea un credit de 26 de milioane de euro, la o cifra de afaceri de putin peste 5 milioane de euro anual, iar termenul de rambursare al creditului era de cinci ani. „Nu exista echipa de vanzari. Nu exista strategie comerciala, buget de marketing, piata producatorului de caramida Cemacon din 2010 fiind formata din Salaj, Satu Mare si Maramures. La toate acestea se adauga lipsa de cerere din industria constructiilor” descrie Liviu Stoleru situatia din companie, la data numirii sale ca CEO. „Oamenii primeau informatii absolut contradictorii. Fostii manageri spuneau despre mine ca am venit sa fac rau companiei, s-o falimentez, tocmai cu scopul ca eu sa fiu eliminat” adauga Liviu Stoleru.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Citeste si:
(P) Inovatia si excelenta ,,trec pragul" viitorului in afaceri la...
(P) Inovatia si excelenta...

Sursa foto: Shutterstock/bikeriderlondon

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si