Veste mult asteptata: aproape jumatate din angajatori acorda bonusuri de Sarbatori

Circa jumatate dintre angajatori (47%) sunt hotarati sa-si rasplateasca angajatii si vor acorda un bonus, fie in bani, fie sub forma de produse sau vor organiza pentru angajati diferite activitati: petreceri sau team building-uri. Acestia vor cheltui pentru bonusuri intre 100 si 500 de euro, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs.

Valoarea bonusurilor se situeaza intre 100-500 euro/angajat (51% din angajatori), iar 4% vor acorda bonusurile de peste 500 euro/angajat.

In randul companiilor respondente se numara insa si 19% care nu vor acorda o prima speciala cu ocazia sarbatorilor, bonusurile angajatilor fiind legate de atingerea obiectivelor de performanta si nu de o anumita perioada a anului.

De cealalta parte a baricadei, candidatii sunt sceptici, doar 35% dintre acestia asteapta sa primeasca un bonus in luna decembrie.

Citeste si:
Sprijin sau interes? Au apărut bonusurile pentru angajații care vin...
Părți bune în piața muncii:...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Sondajul privind acordarea bonusurilor de sarbatori a fost efectuat pe un esantion de 500 companii, respectiv 3000 candidati, in perioada 31 octombrie – 15 noiembrie 2016 pe site-ul BestJobs.

Sursa foto: Pogonici | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri