20 Decembrie 2016

Sase lucruri pe care trebuie sa incetezi sa le mai faci in urmatorul an la locul de munca



Majoritatea oamenilor, la final de an, stabilesc o serie de lucruri pe care sa le faca in anul urmator. Iata cateva lucruri pe care daca nu le mai faci incepand din 2017, ai sanse mari sa evoluezi in viata profesionala, potrivit Inc.com.

Inceteaza sa amani sarcini

Pentru a scapa de stresul de a te lovi tot timpul de termene limita depasite, trebuie sa incetezi sa mai amani lucrurile pe care le ai de facut. Acest lucru poate inseamna inclusiv sa renunti la anumite atributii pe care le ai la locul de munca sau doar sa iti organizezi timpul mai bine.

Da-ti singur seama ce schimbari trebuie sa faci in modul in care lucrezi pentru a evita aceste intarzieri si cu siguranta vei avea mai mult control asupra timpului si volumelor de munca.

Foto: Brian A Jackson, Shutterstock


Nu ii mai intrerupe pe ceilalti

Ti se intampla adesea sa ii intrerupi pe cei cu care vorbesti extact atunci cand sunt in mijlocul discutiei? Este momentul sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare, iar, spre norocul tau, pentru a face acest lucru este nevoie doar de putina constientizare din partea ta.

Ideal este sa iti concentrezi atentia asupra persoanei cu care stai de vorba, iar atunci cand te simti tentat sa intervii, respira adanc si asteapta pana interlocutorul tau ia o pauza.

Foto: Ditty_about_summer, Shutterstock


Nu asculta doar pe jumatate intr-o discutie

Te uiti in telefon sau mai citesti un mail in timp ce vorbesti cu o persoana? Inseamna ca esti distras si ca asculti doar jumatate din informatia pe care ti-o transmite interlocutorul tau.

Trebuie sa tii minte ca oamenii care vorbesc cu tine merita sa le acorzi intreaga atentie, asa ca fa eforturi pentru a evita sa te lasi distras si sa dai dovada de acultare activa.

Foto: Jakubzak | Dreamstime.com


Renunta la barfa

Barfa este un obicei care nu are niciun scop, in afara de acela de a raspandi o informatie, care de multe ori este falsa. Insa desi cu totii stim acest lucru, multe persoane cad in aceasta capcana, mai ales in cazurile in care isi doresc sa intre intr-un grup.

Cel mai bine este ca in noul an sa renunti la acest obicei, care nu iti aduce niciun beneficiu.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock


Nu mai intarzia

Esti una dintre persoanele care ajunge de fiecare data cu 10 minute mai tarziu? S-ar putea ca tie sa nu ti se para ca ar fi o problema sa intarzii putin, insa pentru ceilalti lucrurile pot sta altfel.

In vreme ce intarzierile ocazionale sunt de inteles, nu este permis sa interzii tot timpul.

Incearca sa scapi de acest obicei, iar oamenii din jurul tau isi vor dori mai mult sa se intalneasca cu tine.

Foto: Dark Moon Pictures, Shutterstock


Renunta sa mai faci lucruri neinsemnate

Nimanui nu ii place ca in fiecare zi sa indeplineasca sarcini din ce in ce mai neisemnate. Pe de alta parte, daca te inrolezi intr-o sarcina mai importanta cu obiective majore iti va da un sentiment ca intr-adevar munca ta are insemnatate.

Asa ca fa tot posibilul sa te opresti din acea ratacire fara tinta la locul de munca si fixeaza-ti un obiectiv important. In felul acesta veti da un nou sens muncii voastre.

Foto: Christophe Boisson, Shutterstock




Citeste si