“E uimitor cum in secolul 21, jumatate din populatia globului, adica 3.5 miliarde de oameni, poate sa detina la fel de mult ca o mica elita, care ar incapea intr-un autobuz supraetajat", afirma la un moment dat Winnie Byanyima, director al organizatiei neguvernamentale britanice Oxfam. In anul 2014, Oxfam estimase ca 1 % dintre oameni vor poseda mai mult decat restul lumii in anul 2016, conform Revistei CARIERE.

Aceasta predictie s-a realizat, de fapt, in 2015, cu un an mai devreme. Si iata ca acum apar iarasi date care evidentiaza faptul ca bogatii lumii nu sunt nici pe departe o specie pec ale de disparitie!
In Statele Unite ale Americii locuiesc cei mai multi dintre miliardarii lumii. Informatiile apar intr-un studiu publicat pe portalul HowMuch.net si realizat pe baza datelor compilate de Institutul Economic Peterson.
Clasificarea miliardarilor lumii a fost facuta in functie de mai multe criterii. Printre ele se numara sursa averilor, infiintarea unei companii, venituri obtinute din functii de conducere si investitii in sectorul financiar.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
ANOFM: 25.400 de locuri de muncă disponibile la nivel național
Setari Cookie-uri