Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

"Suntem intr o bula, dar se face performanta, nu e o bula confortabila. Cred ca lumea e atrasa la noi de proiectele interesante si tehnologiile avansate – aerospatial, medical, telecom. ENEA este una dintre putinele companii din Romania in care pot lucra pentru Agentia Spatiala Europeana", spune Florin Rotaru desprea piata muncii in IT si ce conteaza in atragerea programatorilor.

In acest moment, compania ENEA, in care acum lucreza 330 oameni, angajeaza 70 de ingineri in domeniile aerospatial, aeronautic si telecom, proces de recrutare care spera sa se incheie pana in toamna.

Citeste si:

Astfel, pentru a atrage angajati, compania spune ca este important sa ofere beneficiile pe care candidatii le cauta si face si oferte de angajare customizate. "Insa beneficiile extrasalariale nu sunt singurele importante. Slefuim talentul, incercam sa punem oamenii in pozitiile potrivite pentru ei. Si stimulam creativitatea prin zone de relaxare si gaming, avem Playstation si X-Box. Suntem foarte flexibili in multe lucruri, inclusiv in ceea ce priveste lucratul de acasa. Noi oricum lucram remote pentru clientii nostri, nu conteaza daca o facem din sediul Enea din Grozavesti sau de acasa. Lucratul integral de acasa este insa o exagerare. Avem totusi o flexibilitate mai mare fata de alte industrii", spune Florin Rotaru.

El considera ca IT-istii trebuie sa ramana in pas cu moda tehnica, pentru a fi atractivi pe piata muncii. Un IT-ist poate sa intre in piata cu un salariu mai mare 1.000 de euro.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu