Florin Rotaru, ENEA despre piata muncii in IT: Suntem intr-o bula, nu este confortabila, dar se face performanta

Domeniul ingineriei, in care angajatul este cel care dicteaza, iar companiile sar cu salarii mari si beneficii cat mai diverse, se afla intr-o bula, nu tocmai confortabila, insa in care oamenii fac performanta, considera Florin Rotaru, directorul tehnic ENEA Romania, prezent la conferinta HR 2.0.

Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

"Suntem intr o bula, dar se face performanta, nu e o bula confortabila. Cred ca lumea e atrasa la noi de proiectele interesante si tehnologiile avansate – aerospatial, medical, telecom. ENEA este una dintre putinele companii din Romania in care pot lucra pentru Agentia Spatiala Europeana", spune Florin Rotaru desprea piata muncii in IT si ce conteaza in atragerea programatorilor.

In acest moment, compania ENEA, in care acum lucreza 330 oameni, angajeaza 70 de ingineri in domeniile aerospatial, aeronautic si telecom, proces de recrutare care spera sa se incheie pana in toamna.

Astfel, pentru a atrage angajati, compania spune ca este important sa ofere beneficiile pe care candidatii le cauta si face si oferte de angajare customizate. "Insa beneficiile extrasalariale nu sunt singurele importante. Slefuim talentul, incercam sa punem oamenii in pozitiile potrivite pentru ei. Si stimulam creativitatea prin zone de relaxare si gaming, avem Playstation si X-Box. Suntem foarte flexibili in multe lucruri, inclusiv in ceea ce priveste lucratul de acasa. Noi oricum lucram remote pentru clientii nostri, nu conteaza daca o facem din sediul Enea din Grozavesti sau de acasa. Lucratul integral de acasa este insa o exagerare. Avem totusi o flexibilitate mai mare fata de alte industrii", spune Florin Rotaru.

Citeste si:
Gabriel Codreanu, Enea, despre cum se recruteaza in IT
Cum recrutezi in IT:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

El considera ca IT-istii trebuie sa ramana in pas cu moda tehnica, pentru a fi atractivi pe piata muncii. Un IT-ist poate sa intre in piata cu un salariu mai mare 1.000 de euro.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri