Corpul tau se simte epuizat dar mai ales mintea? Cate ore ai dormit in ultimele zile? Oamenii de stiinta subliniaza ca atat "calitatea cat si cantitatea" somnului sunt elemente foarte importante pentru sanatate. Exista peste 100 de afectiuni cauzate de lipsa somnului printre care depresia, hipertensiunea, bolile cardiovasculare, diabetul si starea de nervozitate, potrivit Revista CARIERE.

Intre 30-45% din populatia adulta este afectata de insomnie. Lipsa somnului pe o perioada indelungata poate duce la o serie de probleme de sanatate mai grave, printre care anxietate, depresie si psihoza. In unele cazuri s-a ajuns chiar si la deces. Tara Soarelui Rasare este locul in care, potrivit presei internationale, mii de japonezi mor anual de suprasolicitare la munca. In japoneza cuvantul este karoshi, sau "moarte din cauza suprasolicitarii." Japonezii cauta forme de relaxare iar in 24 februarie 2017, la ora 15.00, (ora locala) angajatii companiilor nipone au fost invitati sa plece acasa. Programul introdus de Guvern nu este obligatoriu si se numeste „Premium Friday”.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista Cariere

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri