Faci parte din categoria milenarilor si esti in cautarea unui loc de munca? Sunt sanse sa nu fii doar in cautarea unui simplu job, ci sa cauti un anumit tip de job, care te face sa te simti implinit si fericit. Un angajator care te plateste bine si iti ofera sansa de a avansa intr-o cariera de succes. Citeste in continuare 8 idei despre ofertele de munca pe care ar trebui sa le stii inainte de interviu.

Pentru a avea sanse sa iti construiesti o cariera de succes trebuie sa stii cateva lucruri importante, potrivit Inc.

1. Esti platit asa cum stabilesti la inceput

Un alt mod de a spune acest lucru este: “Ai ceea ce negociezi”.

Mai multi milenari se plang ca nu au un salariu bun in timp ce fac una din doua lucruri: fie nu cer periodic o marire de salariu, fie nu inteleg ce ar justifica o marire de salariu si nu imbunatatesc anumite lucruri.

Adevarul este ca, angajatorii isi doresc cele mai bune servicii la cel mai mic pret posibil. Daca cineva crede ca va veni intr-o zi la munca si va primi un salariu mai mare decat a acceptat, se inseala. Daca vrei mai mult, trebuie sa ceri sau sa devii atat de bun incat angajatorul nu ar avea alta alegere decat sa accepte noua ta oferta.

2. Cand aplici pentru un job, CV-ul nu conteaza atat de mult

Majoritatea CV-urilor ajung intr-un cont de e-mail pe care-l verifica cineva foarte rar. De cele mai multe ori posturile vacante sunt ocupate de cunostinte sau prin recomandari. Oamenii ar face afaceri mai degraba cu persoanele pe care le cunosc.

Daca iti doresti un anumit job, pregateste-ti CV-ul si incearca sa faci cateva conexiuni, poate cineva cunoaste pe altcineva care munceste acolo. Fa tot posibilul sa te intalnesti cu un angajat din acea companie pentru a sti cat mai multe din interior, astfel ai sanse sa reusesti sa-ti iei jobul.

3. Activitatea online este mai importanta decat crezi

Oare cand va intelege toata lumea cat de important este mediul online?

De multe ori angajatorii nu se uita doar la CV-ul tau, ci iti vor cauta numele pe Google si alte platforme online pentru a gasi si altfel de informatii despre tine. Trebuie sa fii atent la conturile tale de pe retelele de socializare, uneori acestea pot fi un plus la angajare, iar alteori un mare minus. Ar trebui sa ai un profil corespunzator pe retelele de socializare, in functie de jobul pe care ti-l doresti.

4. Daca vrei sa inveti lucruri noi, trebuie sa fii deschis

Majoritatea angajatorilor cred ca milenarii sunt nerabdatori si pot fi iresponsabili, bineinteles, sunt si exceptii. Pentru a avansa intr-o companie trebuie sa fii dispus sa inveti lucruri noi si sa ai rabdare si dedicatia necesara pentru acestea.

5. Succesul pe termen lung inseamna sa inveti ceea ce nu stii

Sunt multi tineri care incearca sa sara de la un job la un altul mai bun. Ei pot lucra la o companie cateva luni, apoi merg in alta parte si de multe ori exagereaza in CV, cu speranta ca vor obtine un salariu mai mare. Unii pot continua sa faca acest lucru o perioada mai lunga. Dar, poti avea o cariera de succes intr-o singura companie, daca intr-adevar iti doresti asta si depui efort ca sa obtii acest lucru.

6. Salariul tau nu cade din cer

Lucrul acesta se poate observa cel mai bine la un loc de munca intr-o companie mica, cu mai putin de 10 angajati, aici poti vedea cu adevarat ce impact ai asupra afacerii pentru care muncesti.

Multi oameni cred ca daca au o diploma in domeniul jobului pentru care aplica, au garantat un salariu si zile de concediu. Insa, cand lucrezi pentru o afacere mica simti adevarata resposabilitate. Observi cum munca ta influenteaza succesul companiei si cat de mult valoreaza efortul tau pentru profitul acesteia.

7. Nimeni nu iti datoreaza nimic

Daca iti doresti ca visul tau sa devina realitate, trebuie sa faci singur tot posibilul sa obtii asta.

In viata, nimeni nu iti datoreaza un loc de munca. Nimeni nu iti datoreaza loialitatea clientilor. Nimeni nu iti datoreaza un salariu. Pentru toate aceste lucruri trebuie sa depui eforturi de unul singur. Pentru a ajunge acolo unde iti doresti ai nevoie de multa munca si rabdare, doar asa vei fi multumit cu jobul pe care il ai.

8. Gaseste un job care iti place

Vei reusi mult mai mult daca vei face la locul de munca ceea ce-ti place. Astfel, iti vei imbunatati abilitatile si iti vei atinge obliectivele stabilite la inceput de cariera. Nu iti alege jobul cu salariul cel mai mare, ci cel care te va face fericit cel mai mult.

Sursa foto: Filipe Frazao / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri