Odata cu dezvoltarea tehnologica, piata muncii e tot mai dinamica. Formele de lucru clasice, precum desfasurarea activitatii la un singur angajator sau programul de opt ore, pierd teren in fata freelancingului. Desi inca la inceput, angajarea pe proiecte punctuale si perioade fixe este un trend din ce in ce mai intalnit si in Romania, potrivit Revista CARIERE.

Angajatii sunt tentati sa devina freelanceri, pentru ca activitatea independenta nu ii tine legati zilnic de acelasi birou, in timp ce companiile au descoperit ca externalizarea anumitor servicii este convenabila atat financiar, cat si din punctul de vedere al eficientei. In Romania anului 2015, existau aproximativ 400.000 de freelanceri, cu 12,5% mai multi decat in 2010. Cu alte cuvinte, aproximativ unul din zece romani obtinea venituri din contracte independente, iar procentul este in continua crestere.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri