Lidl Romania continua programul Scoala de Carte si Meserii prin care urmareste formarea tinerilor profesionisti in retail. Pe perioada scolarizarii, elevii beneficiaza lunar de bursa in valoare de 400 lei. Dupa absolvire, elevii vor primi un certificat de competente recunoscut international pentru calificarea de comerciant-vanzator, precum si oportunitatea de a se angaja in reteaua de magazine Lidl.

Elevii de clasa a VIII-a care doresc sa urmeze o cariera in comert pot opta pentru unul dintre cele cinci licee partenere ale programului, pentru a se califica in meseria de comerciant-vanzator: Colegiul Tehnic Mircea cel Batran din Bucuresti, Liceul Economic Barbu A. Stirbey din Buftea, Colegiul Economic G. Baritiu din Sibiu, Colegiul National Economic Andrei Barseanu din Brasov si Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timisoara. Proiectul se desfasoara pe parcursul a 3 ani, perioada in care tinerii vor putea sa isi dezvolte abilitatile practice necesare meseriei, prin stagii periodice in cadrul companiilor ce sustin acest program.

Scoala de Carte si Meserii este un program de invatamant profesional in sistem dual, infiintat in anul 2017 cu sprijinul Camerei de Comert Romano-Germane, care imbina cunostintele teoretice cu cele practice. In cadrul programului, Lidl impreuna cu alti doi retaileri, ofera elevilor oportunitatea de a participa la sesiuni de practica in magazinele sale si de a-si dezvolta abilitatile necesare unei cariere in comert. Alaturi de programul Duales Studium, prin care Lidl ofera absolventilor de liceu oportunitatea de a studia in Germania si a se pregati pentru postul de Manager de Magazin, Scoala de Carte si Meserii continua strategia Lidl de a sprijini formarea tinerilor profesionisti in retail, prin intermediul parteneriatelor cu mediul educational.

Obiectivul nostru este de a contribui la cresterea unor generatii de profesionisti, care sa aduca o plus valoare intregii industrii si ne propunem sa-l indeplinim prin intermediul unei strategii mai ample, de a dezvolta relatii de durata cu mediul educational si cu tinerii. Prin sustinerea programului Scoala de Carte si Meserii, elevii romani au sansa de a se califica, inca de pe bancile scolii, intr-o meserie de care piata muncii are nevoie. Mai mult, ei au sansa sa invete de la cei mai buni profesionisti in domeniu si au acces la posibilitatile de evolutie profesionala din cadrul Lidl, odata ce devin parte a echipei noastre

Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane

Prima promotie a Scolii de Carte si Meserii a demarat cursurile in luna septembrie a anului 2017. In luna octombrie, elevii au participat la prima sesiune de practica, cand au fost integrati in echipele magazinelor Lidl.

Pe perioada scolarizarii elevii beneficiaza lunar de bursa in valoare de 400 de lei, iar pe timpul perioadei de practica in magazinele Lidl, transportul si masa sunt asigurate de companie. Dupa absolvire, elevii vor primi un certificat de competente recunoscut international pentru calificarea de comerciant-vanzator, precum si oportunitatea de a se angaja in reteaua de magazine Lidl.

Jobul tau are mai multe sanse sa fie vazut de oamenii potriviti pentru tine, daca il promovezi la noi. Posteaza aici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »