Uneori dintr-un complex de inferioritate, dintr-o neacceptare, incepem sa construim o imagine, o poveste, o masca, un rol pe care il jucam intr-o echipa, pentru a ne accepta. “Saritorul”, “Politicosul”, “Number 1”, “Stie Tot”, Rezolva Tot”, “Favoritul lu’ Sefu’” . Aceste roluri isi pot avea originea de cele mai multe ori in copilarie si sunt potrivit specialistului Adrian Raulea, scopuri personale (mai putin constiente) de manipulare, noteaza Revista CARIERE.

Aproape toti am avut de a face la serviciu cu un manipulator. Chiar daca cineva isi da seama ce se intampla, raspunsurile tipice ale managementului companiilor variaza de la prudent sau respingator, la razbunare efectiva impotriva celui care reclama, mai degraba decat a celui care manipuleaza. Din pacate, multe locuri de munca promoveaza manipulatorii deoarece par a fi eficienti in felul in care fac lucrurile, in ciuda costurilor semnificative generate asupra productivitatii si a oamenilor de-a lungul timpului. In special, in situatiile in care nu poti cere sprijinul sefului, situatiile prezentate in acest articol va ajuta sa aveti propriile abordari pentru a face fata manipulatorilor.

Citeste mai multe pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri