Numarul companiilor care acorda tichete cadou de 8 Martie a crescut in 2017

Peste 70% dintre companii aleg sa ofere tichete cadou angajatilor cu ocazia unor evenimente speciale. De 8 Martie, numarul firmelor care au optat sa acorde salariatilor tichete cadou a crescut cu 45% in 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38% in 2017 fata de 2016.

Conform volumelor de vanzari din segmentul de tichete cadou, companiile aleg din ce in ce mai des sa isi fidelizeze angajatii prin oferirea de tichete valorice, iar 8 Martie este o ocazie perfecta.

“Avantajele sistemului de tichete valorice, respectiv a celor cu destinatia de cadou pentru ocazii speciale, sunt considerabile si luate in calcul de angajatori. Faptul ca din ce in ce mai multe companii opteaza pentru acest instrument de fidelizare a angajatilor dovedeste atat dorinta companiilor de a-si arata recunostinta fata de salariati, cat si utilitatea acordarii tichetelor cadou, in astfel de ocazii“, a declarat Elena Pap, Director General Up Romania.

Avantaje fiscale pentru companii si salariati

Oferirea tichetelor cadou reprezinta o serie de avantaje financiare si pentru companii, acestea fiind supuse reglementarilor din Codul Fiscal, in vigoare din 1 ianuarie 2016. Astfel, cu ocazia zilei de 8 martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile si scutite de contributii in cuantum de pana la 150 de lei de persoana. De asemenea, tichetele cadou beneficiaza de deductibilitate la calculul impozitului pe profit in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Noile reglementari ale Codul Fiscal, in vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou.
In cazul in care se acorda tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferenta dintre 150 de lei si valoarea tichetelor cadou se aplica, conform Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% si contributiile sociale obligatorii: CAS: 25%, CASS: 10% si contributie asiguratorie pentru munca: 2,25%.

Citeste si:
COVID-19 | Firea promite câte 1.000 de euro pentru cei care vor...
Gabriela Firea promite...

Pe langa beneficiile fiscale, tichetele cadou simplifica logistica cadourilor: de la alegere, achizitie, pana la sortare, impachetare, depozitare si distributie, iar beneficiarii sunt pusi in valoare si datorita personalizarii tichetelor cu datele lor si cu sigla companiei. Astfel, tichetele cadou fac cu adevarat diferenta fataa de alte tipuri de bonusuri.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri