7 Martie 2018

Adevarul incomod de la varful organizatiilor: despre schimarea de paradigma din managementul romanesc, cu Dorin Bodea



Dorin Bodea, managing partner al Result Consulting, a lansat recent "Adevaruri incomode de la varful organizatiilor", o carte care vorbeste despre managementul actual, cu problemele si provocarile aferente, dar si despre schimbarea de paradigma care urmeaza la acest nivel. Invitat la emisiunea "Inspiratie in business", autorul a prezentat cele mai importante idei din aceasta carte, care va starni, cu siguranta, multe discutii la nivelurile de conducere ale companiilor romanesti.

Mediocritate si incompetenta de la varful organizatiilor, doua probleme majore despre care se vorbeste in carte. Dorin Bodea a explicat ca nu se refera strict la sensul restrans al termenilor, la lipsa de competente, ci mai degraba la o lipsa a consecventei, a anumitor valori si principii, a unor idealuri in ceea ce construiesc, cum ar fi o organizatie stabila. Este aceasta o problema specifica managementului romanesc?

"Nu as spune ca managerii romani sunt mai slab pregatiti decat expatii. Aceasta este, mai degraba, o preconceptie si chiar cauza unei parti importante din deficitul de imagine al managementului romanesc. Am intalnit printre manageri multi profesionisti, buni tehnicieni, dar care inca nu isi dau seama ca managementul este o profesie si o cultura in sine. Din acest motiv, multi dovedesc un management imatur", a mai spus Dorin Bodea.

Din punctul sau de vedere, orice manager bun trebuie sa fie manager, lider si antreprenor, toate la un loc.



Citeste si