Femeile aplica la varste de peste 40 de ani pentru un post de management, iar raportul fata de barbati este 1 la 3 sau 2 la 3 in favoarea barbatilor, potrivit datelor furnizate de compania de recrutare Adecco. Din analiza au fost excluse domeniile preponderent ”feminine”, precum HR sau Comunicare si cele majoritar ”masculine” - industrial.

”Este interesant ca femeile studiaza mai mult – au intr-o masura mai mare o diploma de master obtinuta dupa absolvirea facultatii - si se inscriu mai repede la un MBA decat barbatii, insa ajung mai tarziu sa candideze si sa preia o functie de conducere in cadrul companiei. In conditiile in care piata muncii devine tot mai competitiva, firmele care vor sti sa ofere conditii de dezvoltare femeilor vor avea de castigat pe termen lung”, a declarat Elena Popa, senior consultant, Adecco Professional & Executive Search Division.

In plus, femeile sunt tot mai atente la oportunitatile profesionale oferite de angajator, iar ocazia de a urca pe o pozitie de conducere este una dintre ele, a adaugat specialistul Adecco.

Unul din trei manageri este femeie in Europa

Din cele aproape 7,3 milioane de posturi de conducere din UE, doar 35% sunt ocupate de femei, potrivit Eurostat. Diferenta de salariu pentru acelasi post se ridica, la nivel european la 23%.

Romania sta mai bine decat media europeana, cu 40% femei care ocupa posturi de conducere si cu o diferenta dintre salarii de 5%.

2018 va fi cel mai spectaculos an in industria de recrutare din ultimii 10, spun specialistii Adecco. Potrivit estimarilor lor, piata de recrutare va creste cu 25 - 30%, in 2018, datorita investitiilor anuntate de catre companiile straine care acum intra pe piata din Romania, dar si pentru ca angajatorii existenti sunt in curs de extindere. Cele mai fierbinti domenii sunt IT-ul si serviciile de suport, urmate de posturile in domeniul financiar – contabil, HR si limbi straine.

Sursa foto: Minerva Studio, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri