Peste 61.000 de persoane au fost angajate in regim de munca temporara in 2017, conform statisticilor Asociatiei Romane a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT). Cele mai multe joburi au fost inregistrate in regiunile Bucuresti-Ilfov si Transilvania.

"In ciuda faptului ca anual peste 61.000 de persoane realizeaza venituri prin intermediul contractelor de munca temporara, rata de penetrare a muncii temporare pe piata fortei de munca ramane in continuare redusa in Romania (0.3%), de peste zece ori mai mica decat in Marea Britanie, unde atinge 3.8% si de aproape de 6 ori mai mica decat media Uniunii Europene (1.9%)", a declarat Florin Godean, presedintele ARAMT.

Membrii ARAMT deruleaza circa 70% din activitatile de munca temporara din Romania, inregistrand la finele anului trecut o cifra de afaceri de aproximativ 305 de milioane de euro, in crestere cu peste 70 de milioane de euro, comparativ cu 2016.

Munca in regim temporar ramane mai raspandita in productie (41%) si servicii (28%). Domenii precum agricultura si constructiile ocupa cate 2 procente din piata de munca temporara.

Distributia contractelor de munca temporara pe zone geografice indica pe primele doua locuri regiunile Bucuresti-Ilfov (cu 8.724 de contracte, in decembrie 2017) si Transilvania (5.943 de contracte), urmate de Banat (4.500) si Muntenia (4.461). In strainatate, companiile membre ARAMT au intermediat 764 contracte.

De asemenea, repartitia angajatilor temporari in functie de varsta s-a mentinut relativ echilibrata, tinerii intre 25 si 30 de ani beneficiind de 30% dintre contracte, aproape la egalitate cu ponderea angajatilor intre 31 si 45 de ani (27%) si a celor sub 25 de ani (27%). Contractele celor peste 45 de ani au reprezentat 16% din total.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri