Claudia Chiru se incapataneaza sa ramana profesor pentru invatamantul primar la Scoala nr. 195 din Titan, Bucuresti. Asta fiindca e convinsa ca avantajul cel mai important al invatamantului de stat in Romania este calitatea de a fi o jungla care te invata supravietuirea. In 2013, a fondat Scoala Alternativa de Gandire Aplicata - SAGA Kid, un ONG care ofera programe educationale alternative pentru copiii intre 6 si 12 ani. Si-a descoperit si veleitati de antreprenor in timpul instruirii la Oxford, iar britanicii care au venit la Scoala 195 din Bucuresti au spus ca la ei nu exista posibilitatea de a trai o experienta de viata raw asa cum traiesc elevii din Romania, scrie Revista CARIERE.

PUTETI FACE O ANALIZA SWOT RAPIDA A SISTEMULUI DE INVATAMANT DIN ROMANIA?

Minusuri (Weaknesses): intepeneala, nepotism, rigiditate, invechire, birocratie, impotrivire, complacere, management deficitar, lipsa specialistilor pe scena politica, indivizi atotstiutori, starea precara a cadrelor didactice, resurse umane necorespunzator pregatite.

Plusuri (Strengths): copii fantastici, varfuri umane profesioniste cu arie de influenta, fereastra de oportunitate in punctul 0, adica am atins fundul, nu putem decat sa ne ridicam la suprafata, modele verificate, tineri absolventi cu voce proprie, infrastructura.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Interviu cu scriitoarea Anca Mizumschi: ,,Exodul nu este o solutie!"
Interviu cu scriitoarea Anca...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Traind in strainatate te cunosti mai bine