Tu ce tip de antreprenor esti: unul destept sau unul caruia nu-i pasa de businessul sau? Daca iti este greu sa-ti dai seama unde te incadrezi, poate reusim sa te ajutam noi. Descopera, mai jos, trei lucruri pe care le fac antreprenorii inteligenti.

Nu isi cumpara masini

Un antreprenor destept nu-si va cumpara niciodata o flota de masini, chiar daca are nevoie de autoturisme ca sa-si desfasoare businessul. De ce nu-si va achizitiona o flota de masini? Pentru ca nu va dori sa-si blocheze resursele financiare, ci va prefera sa investeasca banii de care dispune ca sa-si dezvolte afacerea.

Un antreprenor inteligent va apela la serviciile unei companii de leasing operational auto. Un contract de leasing operational are nenumarate avantaje pentru un antreprenor. Astfel, nu doar ca antreprenorul nu este obligat sa cumpere masinile cu banii sai, dar poate sa beneficieze de autoturisme noi, pe care el si angajatii sai sa le utilizeze cativa ani. Totodata, un antreprenor care apeleaza la o companie de leasing operational nu este nevoit sa-si bata capul cu intretinerea flotei auto. Furnizorul de servicii de leasing operational se va ocupa de intretinerea autoturismelor, de eventualele reparatii si de plata asigurarilor auto obligatorii si facultative. De asemenea, un contract de leasing operational poate fi reinnoit foarte simplu.

Lucreaza „la comun”

O alta caracteristica a unui initiator de business inteligent este ca isi desfasoara activitatea intr-un spatiu de lucru la comun, pe care il imparte cu alti antreprenori sau cu freelanceri. Spatiile de tip coworking (lucru la comun – traducere din engleza), cunoscute si sub denumirea de „huburi”, au devenit, in ultimii ani, din ce in ce mai populare pe piata romaneasca. In prezent, exista zeci de huburi in Bucuresti si intr-unele dintre cele mai importante orase din tara, precum Timisoara, Iasi, Constanta, Brasov si Cluj-Napoca. Antreprenorii destepti lucreaza intr-un hub deoarece acolo au birouri dedicate, se intalnesc si relationeaza cu oameni asemenea lor si, de asemenea, platesc o chirie mai mica decat in alte spatii.

Isi gestioneaza foarte bine timpul

Antreprenorii inteligenti sunt experti cand vine vorba de gestionarea timpului, deoarece stiu ca orice minut irosit le poate afecta serios stabilitatea afacerilor pe care le conduc. De aceea, antreprenorii destepti sunt foarte organizati si stiu ce au de facut, in fiecare zi. Ei obisnuiesc sa-si noteze intr-o agenda toate sarcinile pe care le au de indeplinit intr-o zi de lucru si au grija sa iti atinga fiecare obiectiv stabilit. De asemenea, antreprenorii inteligenti stiu cum sa foloseasca perfect instrumentele de comunicare, astfel incat sa nu piarda nicio secunda din timpul lor. Un antreprenor destept isi verifica e-mailul si conturile de pe retelele sociale doar de doua ori intr-o zi si petrece, de fiecare data, maximum jumatate de ora pentru respectivele activitati.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri