In anul Centenarului mult trambitat, dar atat de putin inteles de noi, traitorii mai mult sau mai putin recenti, am ales sa facem o analiza a felului in care traim, gandim si simtim azi, in aceste vremuri de perpetua schimbare si transformare, scrie Revista CARIERE.

A rezultat o radiografie lucida, dezgolita de orice patetisme, imagini idilice si false declaratii patriotarde. O imagine destul de fidela a realitatii in care traim, impregnata de o cultura a paradoxului, a extremelor, a vaicarelii si a victimizarii, a nostalgiei colective si a lipsei de gratitudine. Dar cu un potential urias de creativitate si capacitate de a renaste din propria cenusa. Si cu un fabulos apetit pentru personaje si povesti.

Dar acestea sunt nevoi general-valabile pentru orice colt de lume. Mai nou, romanii rezoneaza cu personaje istorice fara incarcatura politica, in detrimentul lui Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare si ale lor istorii mai mult sau mai putin mistificate. Prefera sa se raporteze mai degraba la personaje de genul lui Samoila Marza, „fotograful Unirii”, care creste lunar in notorietate si pe care l-am ales si noi pentru coperta.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Proiectul salariului minim, sa fie adoptat pana la sfarsitul lunii
Danca: Obiectivul Guvernului...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »



Citeste si
Un criminal eliberat pe legea recursul compensatoriu a ucis din nou