Elon Musk, antreprenorul care a revolutionat industria auto si aerospatiala, este un tip extrem de productiv si isi forteaza angajatii sa tina pasul cu el. Nu de putine ori s-a intampla ca acestia sa lucreze fara intrerupere zile la rand, fiind nevoiti sa doarma la birou pentru a-si termina la timp proiectele. Ca sa ii motiveze sa fie mai productivi, Musk le-a trimis angajatilor sai un email in care le dezvaluia cateva trucuri despre cum sa lucreze mai eficient.

"Cand Elon Musk spune ceva, trebuie sa te opresti din treaba si niciodata sa nu spui "ceea ce imi ceri sa fac este imposibil de realizat" ", a spus Gwynne Shotwell, COO SpaceX, intr-o conferinta TEDx.

Atunci cand a inceput productia Tesla Model 3, Elon Musk le-a cerut angajatilor sa lucreze 24/7 pentru a putea sa livreze la timp masinile catre clienti. Intr-un email pe care l-a dat angajatilor, Musk le-a explicat acestora toate schimbarile la care trebuie sa se adapteze. Si pentru ca cerintele nu erau deloc putine, Musk le-a oferit oamenilor si cateva sfaturi despre cum sa fie mai productivi, reguli pe care el insusi le aplica in viata de zi cu zi, potrivit businessinsider.com.

Judecand dupa lista facuta, e clar ca lui Musk nu ii plac sedintele ineficiente, birocratia si sistemul ierarhic de organizare a unei companii, in general, orice sistem care blocheaza comunicarea directa dintre angajati. In plus, Elon Musk i-a incurajat pe cei care au idei despre cum sa faca munca mai eficienta sa le spuna cu voce tare.

Sedintele lungi ii fac pe oameni sa isi piarda timpul

Elon Musk: Sedintele lungi si repetate sunt o paguba pentru orice business. Asadar, incercati sa scapati de sedinte, mai putin de cele in care chiar se transmit informatii valoroase si se discuta la obiect, Dar chiar si atunci, incercati sa le faceti cat mai scurte.

Elon Musk lanseaza anul...
Citeste si: Elon Musk spune ca va lansa taxiurile autonome anul viitor

Sedintele ar trebui sa fie rare, cu exceptia cazurilor in care exista o urgenta

Elon Musk: Daca nu aveti o urgenta, nu va mai programati sedinte. Si chiar si in cazul unei urgente, incercati sa gasiti repede solutia ca sa puteti trece imediat la treaba.

Citeste si: Viitorul prin ochii lui Elon Musk: 5 previziuni ale antreprenorului

Daca simti ca nu ai nimic de spus, pleaca

Elon Musk: In cazul in care nu ai nimic de spus intr-o sedinta, pleaca, pur si simplu. Nu-ti fi teama ca o sa fii considerat nepoliticos. Mai nepoliticios este sa stai intr-o sedinta in care sa pierzi timpul oamenilor.

Vorbeste la obiect, nu fi confuz

Elon Musk: Nu folosi acronime sau cuvinte fara sens atunci cand te referi la un software sau la procesele care au loc in Tesla. In general, orice explicatie in plus poate bloca o comunicare eficienta. Nu trebuie sa facem un glosar de termeni pentru a lucra la Tesla.

Un studiu releva ce fac...
Citeste si: Ce fac diferit cei mai fericiti si productivi angajati Google

Nu lasa organizarea ierarhica sa iti blocheze proiectele

Elon Musk: Angajatii, indiferent de departamentul in care lucreaza, trebuie sa poata comunica imediat. Ideile lor nu trebuie sa treaca printr-un lant nesfarsit de oameni inainte de a le pune in practica.

Daca ai nevoie de un coleg, du-te direct la el

Elon Musk: Una dintre marile probleme intr-o companie mare este lipsa comunicarii directe intre departamente. Rezolvarea este simpla, lasati informatiile sa circule liber intre oameni! Nu e nevoie ca o idee sa treaca pe la toate nivelurile ierarhice inainte de a fi pusa in practica.

Citeste si: Sapte carti care i-au adus succes miliardarului Elon Musk

Fiat Chrysler isi va unifica...
Citeste si: Fiat Chrysler isi unifica flota cu Tesla: care este motivul

Sursa foto: carscoops.com/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
4 probleme cu care se confrunta angajatii din turele de noapte