Peste 22% dintre angajati, in special cei din generatia Millenials, au trecut flexibilitatea programului de lucru in topul celor mai importante beneficii la angajare, potrivit unui studiu.

Pe primul loc, cu 64%, s-a situat pachetul salarial, urmat de soliditatea firmei (43%) si programul flexibil (22%). Conform sondajului realizat de Frames & Train Your Brain, angajatii s-au saturat sa lucreze in "acvarii", in centrele de afaceri aglomerate, in care senzatia de claustrofobie este predominanta, iar problemele cu aerul conditionat, aglomeratia, mobilierul inghesuit si traficul de cosmar le fac viata tot mai dificila.

"Vorbim in special de angajatii marilor companii care lucreaza in Pipera (Bucuresti) si in alte zone aglomerate, acolo unde s-a construit in nestire, fara sa se tina cont de regulile urbane, de la infrastructura de transport la asigurarea unui mediu ambiant prietenos, cu spatii verzi si zone de relaxare", spun specialistii in resurse umane.

Pe locurile urmatoare, in topul beneficiilor, apar masina de serviciu, decontarea transportului, laptopul si telefonul mobil si, in crestere semnificativa, suportul financiar pentru traininguri si asigurarile medicale private.

Angajatii au mai mentionat, printre altele, abonamentul la sala de sport, decontarea mesei de pranz si reducerile la diversi parteneri comerciali.

"Pachetul salarial, care include salariul lunar, tichetele de masa, primele de sarbatori si cele de concediu continua sa faca diferenta in piata, indiferent de domeniul de activitate. Insa, spre deosebire de anii trecuti, angajatii sunt mai atenti la timpul lor, astfel ca programul de lucru flexibil a devenit tot mai relevant. Cum tehnologia actuala permite multora sa lucreze online, este de asteptat ca acest criteriu sa devina tot mai relevant, iar firmele trebuie sa fie pregatite pentru aceasta tendinta", spun realizatorii studiului.

Potrivit sondajului, 73% dintre angajatori sunt dispusi sa ofere mai multe beneficii angajatilor, in timp ce 20% spun ca au deja un sistem de bonificatie care isi arata efectele. 7% au declarat ca vor mentine actualul sistem de plata.

Numarul angajatilor care primesc beneficii este in crestere, ajungand in acest an la 80%. Bonusurile de performanta, primele de vacanta, tichetele de masa, abonamentele de servicii medicale, team building-urile, cursurile de formare si dezvoltare profesionala sunt printre cele mai importante beneficii acordate de angajati.

Intrebati care sunt cele mai noi beneficii intrate in pachetele de motivare a angajatilor, cei mai multi oameni de afaceri au nominalizat cursurile de pregatire si formare (32%), abonamentele de servicii medicale (21%) si cele la salile de fitness (16%), alaturi de biletele la evenimente artistice (12%).

IT-ul si retailul, cea mai dinamica evolutie pe piata de HR

Potrivit “Barometrului semestrial privind perspectivele pietei de munca”, realizat la inceputul anului de Train Your Brain si Frames Media Network, domeniile care atrag cea mai dinamica evolutie pe piata de HR in acest an sunt IT-ul si retailul.

74% dintre managerii chestionati considera ca vedeta pietei muncii in 2018 va fi sectorul IT, care va continua sa genereze cea mai dinamica evolutie pe piata resurselor umane.

Pe locurile urmatoare, in topul reiesit din opiniile investitorilor, s-au situat retailul, mentionat de 68% dintre cei chestionati, sectorul constructiilor (52%), serviciile (48%), sectorul medical/pharma (34%), serviciile de suport (21%) si industria auto, cu tot cu serviciile aferente (18%).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri