Daca esti o persoana care intarzie de fiecare data, la intalniri, evenimente sau in calatorii, te afli, dupa cum o demonstreaza studiile psihologice, in categoria persoanelor a caror principala problema este aceea ca nu apreciaza cum trebuie timpul de care au nevoie pentru a duce la indeplinire o sarcina. Iar daca ai aflat ca aceasta este principala ta problema si trebuie sa depui toate eforturile pentru a o rezolva, pentru un plus de motivatie, te invitam sa descoperi 5 avantaje pe care ti le poate aduce punctualitatea in viata profesionala.

1. O buna reputatie in cercul colaboratorilor tai
Punctualitatea le poate spune celor din jur foarte multe lucruri despre caracterul tau. Oamenii percep femeile si barbatii punctuali ca pe niste persoane carora le pasa de cei din jurul lor, respectuoase, sincere, profesioniste si increzatoare. Atat o femeie cat si un barbat ar trebui sa aiba un ceas de mana pe care sa il consulte constant, pentru fi punctuali si pentru a se putea bucura de o asemenea imagine in ochii celorlalti. Exista oameni de business care considera ca punctualitatea este sufletul afacerii lor si cea care reuseste sa-i confere aura de profesionalism.

2. Parteneriate pe termen lung
Atunci cand reusesti sa iti rezolvi sarcinile la timp, oamenii cu care lucrezi vor capata incredere in tine si se vor invata sa se bazeze pe tine, pe termen lung, fie ca este vorba de superiorii tai, colaboratorii tai sau clientii tai. In subconstientul sau, fiecare dintre acestia va sti ca asa reusesti sa ajungi la timp, vei putea sa si livrezi produse si servicii in termenele stabilite. Iar atunci cand oamenii au incredere in tine, vor dezvolta cu tine relatii de afaceri pe termen lung, care sunt si cele mai profitabile.

3. Mai multe sanse de a avansa si de a te dezvolta
In cazul in care esti angajatul unei firme, daca reusesti sa ajungi la serviciu cu 10 minute mai devreme - timp in care bei o cafea, iti planifici munca pentru ziua respectiva sau vorbesti cu colegii - ai castigat deja increderea superiorilor tai. Acestia te vor percepe care pe o persoana loiala, profesionala si ambitioasa, exact calitatile pe care le cauta un angajator la angajatii pe care vrea sa ii promoveze. Aceasta regula este valabila si in relatiile de afaceri, unde fiecare firma isi cauta parteneri profesionisti si seriosi.

4. Consolidarea echipei din care faci parte
Daca fiecare membru al unei echipe ajunge la timp, moralul tuturor membrilor acesteia este unul foarte bun, in timp ce, daca un singur membru intarzie, toti ceilalti vor fi influentati si afectati. Mai mult, vor fi nevoiti sa recupereze ei intarzierea respectiva, iar un astfel de comportament poate duce chiar si la conflicte, intrucat intarzierea poate fi vazuta ca o lipsa de respect. Gandeste-te, de exemplu, la angajatii care lucreaza in schimburi si nu o sa fie greu sa iti dai seama cat de important este ca fiecare dintre acestia sa ajunga la serviciu la timp.

5. O stare de spirit excelenta si productivitate ridicata
Efectele benefice ale punctualitatii nu se reflecta doar asupra celor din jurul tau ci si asupra ta ajutandu-te sa ai intotdeauna bune performante atunci cand lucrezi. Daca intr-o dimineata intarzii, este foarte posibil ca intreaga ta zi de lucru sa fie afectata, pentru ca vei fi stresat si va fi greu sa te echilibrezi. De asemenea, daca nu reusesti sa-ti prioritizezi task-urile importante pentru a livra la timp serviciile promise colaboratorilor tai, nu doar acestia vor avea de suferit ci si tu, in urma sentimentelor negative de frustare sau din cauza stresului.

Pentru mai toti oamenii de afaceri de succes, punctualitatea este una dintre cele mai apreciate valori. Intr-o lume in care lucrurile se schimba cu o mare repeziciune, punctualitatea devine, astfel, un adevarat standard de excelenta. Iar oamenii care nu ajung la timp sunt perceputi in mediul de lucru aproape in unanimitate ca fiind dezorganizati, nepasatori fata de ceilalti, neseriosi, mincinosi sau lipsiti de imaginatie atunci cand incearca sa caute tot felul de scuze pentru intarzierile lor.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri