Oamenii se pensioneaza la varste tot mai inaintate – astfel ca e posibil ca generatiile viitoare sa renunte cu totul la idee. Insa ce fel de joburi am putea avea la 80+ de ani? Vom mai fi in stare sa muncim? Si, mai mult, va mai vrea cineva sa ne angajeze?

BBC Capital a cautat raspunsuri la toate aceste intrebari.

"Intre 100 si 105 ani am publicat patru articole stiintifice", spune Bill Frankland, care acum are 106 ani, fiind unul dintre cei mai batrani oameni de stiinta activi din lume.

El a terminat facultatea de Medicina in anii 1930, iar de atunci a muncit continuu pentru a-si construi o ilustra cariera. Si a reusit. A ajuns sa fie o autoritate in ceea ce priveste alergiile. A lucrat impreuna cu Alexander Fleming, premiat cu Nobel pentru munca sa in domeniul antibioticelor. De asemenea, a fost la un moment dat chemat in Irak pentru a-l trata pe dictatorul Saddam Hussein. Insa lista reusitelor sale este mult mai lunga de-atat.

Dar de ce a preferat Bill Frankland sa munceasca chiar si dupa varsta legala de pensionare? De ce a vrut sa ramana in piata muncii?

Citeste si:
Sute de locuri de munca peste granite: ce cauta angajatorii europeni
Sute de locuri de munca peste...

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
M. Muncii: In Romania, oamenii vor sa se pensioneze cat mai devreme