Piata muncii din Romania a avut o evolutie accelerata in prima jumatate din 2018, rata somajului atingand minimul istoric de 4,5% conform datelor oficiale. Pe platforma de recrutare online BestJobs, angajatorii au scos la concurs aproximativ 200.000 de locuri de munca, cu aproape 60% mai multe fata de aceeasi perioada din 2017, iar tendinte similare de recrutare sunt asteptate si in a doua jumatate a acestui an.

Astfel, 64% dintre angajatori estimeaza ca vor scoate la concurs pana la 10 pozitii noi in semestrul doi din 2018, iar alti 21% - intre 10 si 20 de pozitii noi, potrivit unui studiu realizat de BestJobs. Pentru fiecare pozitie, 73% dintre companiile care vor face angajari cauta intre 1 si 5 candidati, iar cele mai bune perspective de angajare sunt in domenii precum Vanzari (63% dintre companii au declarat ca au in plan sa angajeze pe astfel de pozitii), Administrativ (57%) si Productie (54%).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock.com