In Marea Britanie, de exemplu, creste interesul pentru studiul domeniilor creative si asta pentru ca se estimeaza ca pana in 2030 se vor crea peste 1 milion de locuri de munca in industriile creative. "Alte domenii de studiu care au o ascensiune incredibil de rapida la nivel international sunt cele din zona de tehnologie, inteligenta artificiala sau cele legate de analiza si abordarea fenomenului generic denumit big data. Studiile internationale ale partenerilor nostri au mai relevat faptul ca, in ultimii ani, femeile se simt din ce in ce mai atrase de domenii hard, percepute mai degraba ca fiind in zona de interes masculina, cum ar fi ingineria sau stiintele exacte", a declarat Ana Maria Pap

La nivel mondial se estimeaza ca, pana in 2030, vor fi create peste 24 milioane de noi locuri de munca, daca se vor pune in practica politicile de mediu pe care tarile si le asuma public. Din acestea 2,5 milioane de locuri vor fi conexate cu energia regenerabila si 6 milioane vor fi legate de domeniul reciclarii.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock.com