Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" solicita premierului Viorica Dancila sa blocheze aplicarea Ordinului ministrului Educatiei care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajati din invatamant.

Sindicatele acuza Ministerul Educatiei ca nu a consultat federatiile sindicale cu privire la proiectul de ordin prin care 4.000 de angajati din invatamant vor ramane fara locuri de munca, in conditiile in care legislatia il obliga sa puna in discutia partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ.

"Dupa ce, in urma comunicatului nostru din 31 august a.c., Ministerul Educatiei Nationale ne-a acuzat de dezinformare, incepand de ieri (1 octombrie 2018), in baza OMEN nr. 4884/2018, inspectoratele scolare au trecut la taierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odata cu inceperea anului scolar. Este vorba atat personal didactic de predare, cat si de personal didactic auxiliar si nedidactic. Grav este ca MEN nici macar nu a consultat federatiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, in conditiile in care legislatia in vigoare il obliga pe acesta sa puna in discutia partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ", a transmis Marius Nistor, presedintele Federatiei "Spiru Haret".

In cazul in care premierul Dancila nu va lua masuri pentru blocarea aplicarii ordinului, Federatia anunta ca va actiona in judecata Ministerul Educatiei pentru anularea acestuia. In plus, Federatia va asigura asistenta juridica tuturor colegilor care ar urma sa fie disponibilizati.

Federatia a atras atentia inca din luna septembrie ca fondurile alocate pentru plata salariilor in sistemul de invatamant preuniversitar nu ajung pana la sfarsitul acestui an. "Ministerul Educatiei incearca, prin diverse metode - mai mult sau mai putin legale - si prin presiuni asupra inspectorilor scolari generali si directorilor, sa faca economii", a conchis acesta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri