Investitii in formarea angajatilor, cresterea salariului net si o abordare sustenabila a sezonului turistic sunt cateva dintre premisele de crestere si dezvoltare a fortei de munca in turism.

Salariul mediu net al unui agent de turism depaseste cu putin 500 euro pe luna, crescand insa prin bonusurile din vanzari obtinute in primele luni ale anului prin campaniile Early Bird, dar si in perioada targurilor de turism, potrivit datelor Hospitality Management Academy. Daca situatia agentilor de turism se incadreaza in tabloul economiei nationale, lucrurile nu stau insa la fel si in cazul industriei hoteliere. Media salariilor din hoteluri este printre cele mai mici din Romania ajungand undeva la 300 euro (salariul net).

Emigrarea fortei de munca din ospitalitate si turism, sezonul scurt de pe litoral, infrastructura defectuoasa si conexiunea dificila intre diferite zone turistice din tara, lipsa unor scoli dedicate de ospitalitate sunt doar cateva dintre problemele semnalate de agentii de turism si hotelierii din tara.

Hospitality Management Academy, proiect realizat cu finantare europeana, va organiza, pana in luna mai, cursuri pentru 600 de profesionisti din turismul romanesc, va asigura mentorat si coaching pentru 200 de profesionisti din industrie, cursuri intensive pentru echipele de resurse umane, precum si networking si comunicare intre principalii stakeholderi din turism, activi in cele trei regiuni vizate.

Se poate inscrie in Bootcamp orice persoana cu studii superioare care face parte din structura manageriala a unei agentii de turism, hotel sau servicii conexe turismului din regiunile incluse in proiect si care isi doreste sa primeasca de la profesionisti din domeniu un update asupra industriei in care activeaza.

Citeste si:
Un angajator din Romania a gasit solutia la criza fortei de munca
Un angajator din Romania a...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Oferta de forta de munca, in declin datorita scaderii naturale