10 Ianuarie 2019

Romania a pierdut 343 de milioane de euro, bani europeni pentru combaterea somajului in randul tinerilor



Romania nu a atras niciun ban din fondurile puse la dispozitie de UE prin Garantia pentru tineri (Youth Employment Initiative), a atras atentia comisarul eruopean Corina Cretu. Banii, 343 de milioane de euro, puteau fi accesati pana la 30 iunie 2018.

"Intreaga suma destinata tinerilor, 343 milioane de euro, s-a pierdut definitiv. Programul era destinat combaterii somajului in randul tinerilor intre 18 si 25 de ani, fiind lansat la Bucuresti in 8 aprilie 2015 de catre vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovski si Primul Ministru Victor Ponta, in prezenta ministrilor sai de atunci, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici”, a declarat Corina Cretu, scrie euractiv.ro.

Potrivit graficului privind implementarea programului Youth Employment Initiative in toate statele UE, prezentat pe site-ul Comisiei Europene, reiese ca Romania e singurul stat UE care nu a atras niciun ban din aceste fonduri.

Slovenia a cheltuit peste 90% din fondurile destinate tinerilor someri, Ungaria a accesat peste 80% din bani, in vreme ce Bulgaria a cheltuit peste 50% din aceste fonduri europene.

Foto: Facebook / Corina Cretu



Citeste si