Universitatea din Craiova are in derulare 20 de proiecte, in valoare totala de circa 13 milioane de euro, prin care vizeaza reducerea abandonului scolar, cresterea ratei absolventilor de liceu din regiunea Olteniei care promoveaza examenul de bacalaureat si cresterea numarului absolventilor de invatamant tertiar care isi gasesc un loc de munca.

Proiectele au fost elaborate in cadrul unei strategii pe care Universitatea din Craiova a inceput sa o aplice in urma cu doi ani si care are ca obiectiv, pe de o parte, cresterea numarului de elevi care iau bacalaureatul si atragerea lor in sistemul universitar si, pe de alta parte, reducerea abandonului scolar la nivelul facultatilor si crearea de conditii ca in primele sase luni dupa absolvire cat mai multi studenti sa-si gaseasca un loc pe piata muncii in domeniul in care s-au specializat.

"Avem in derulare 14 proiecte de tip ROSE (Romania Secondary Education Project - proiectul este finantat conform unui acord de imprumut semnat intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si ratificat prin Legea nr. 234/2015), din care sapte scoli de vara (proiecte de peste 800.000 euro) care se adreseaza elevilor din sistemul preuniversitar si la care participa aproximativ 1.000 de elevi in fiecare an, proiectele derulandu-se pe trei ani. De asemenea, avem proiecte patru proiecte ROSE de 500.000 euro care se adreseaza studentilor - avem 530 de studenti in fiecare an care participa la asemenea proiecte, care se deruleaza tot pe trei ani. Mai avem proiecte de tip stagii de practica - trei proiecte in implementare la acest moment, in valoare de 8,792 milioane lei -, la care participa 1.200 de studenti pe o perioada de doi ani", a spus rectorul Universitatii din Craiova, Cezar Spinu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat ca Universitatea din Craiova a castigat cinci proiecte de circa 7 milioane de lei fiecare, ce vor fi finantate prin POCU - Bursa Student Antreprenor si unul pentru acordare de burse pentru doctoranzi si cercetatori post-doctorat.

La nivelul universitatilor din Romania au fost castigate 20 de proiecte pentru "Bursa Student Antreprenor", din care cinci le-a castigat Universitatea din Craiova. Mai este Universitatea Babes-Bolyai, cu doua proiecte, iar alte 13 universitati au castigat cate un singur proiect.

"Aceste proiecte se adreseaza studentilor din mediul rural care vor primi burse, astfel incat, pe parcursul derularii acestor proiecte, sa isi poata creste competentele antreprenoriale. De asemenea, am castigat un proiect extrem de important, de circa 7 milioane de lei, care se adreseaza doctoranzilor si postdoctoranzilor, grupul-tinta fiind format din 67 de doctoranzi si 30 de cercetatori postdoctoranzi, care vor primi burse pe parcursul a trei ani pentru a-si putea finaliza cat mai bine proiectele de cercetare desfasurate in timpul stagiului de doctorat si continua cercetarile pe care le-au facut la doctorat", a afirmat rectorul Universitatii din Craiova.

Cezar Spinu a mai anuntat ca Universitatea din Craiova a deschis Centrul de resurse si asistenta in invatare si formare (CRAIF), proiect ROSE destinat studentilor de anul I aflati in situatii de risc. Beneficiarii directi ai proiectului sunt 1.050 de studenti, cate 350 de pentru fiecare an de derulare a proiectului, de la toate cele 12 facultati ale Universitatii din Craiova.

Potrivit rectorului, principalul scop al infiintarii si organizarii CRAIF il reprezinta imbunatatirea performantelor universitare ale studentilor din anul I, studii universitare de licenta (buget+taxa), aflati in situatii de risc, prin facilitarea accesului la informatie, precum si la resursele si instrumentele selectate in functie de propriile nevoi si propriul ritm de invatare, dezvoltare si formare.

Prin acest proiect, Universitatea din Craiova va dota un centru de resurse si asistenta in invatare si formare iar studentii vor beneficia de programe remediale care sa-i stimuleze in a invata, dar sa le creeze si o autonomie in a invata eficient, a mai spus Spinu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri