Patru din zece angajati romani spun ca au primit critici de la seful direct atunci cand au facut o greseala, iar aproape doua treimi dintre ei (63,3%) au fost criticati "intre patru ochi", arata rezultatele unui sondaj de specialitate.

Exista si manageri care au o abordare constructiva atunci cand cineva din echipa face o greseala. 47,5% dintre angajatii romani spun ca sefii lor nu numai ca nu ii critica in astfel de situatii, dar chiar ii ajuta sa repare greseala, potrivit cercetarii "Up! Your Service Romania". Restul de 12,5% dintre respondenti sustin ca nu apar niciun fel de repercusiuni atunci cand gresesc.

In privinta greselilor facute la locul de munca, 11% dintre angajatii romani au spus ca nu au facut niciodata o greseala la job, iar opt din zece angajati isi recunosc imediat greseala si incearca sa o remedieze, cu sau fara sprijin. Numai 2% dintre cei chestionati au mentionat ca se absolva de vina, in timp ce 1,5% incearca sa ascunda situatia de colegi sau de superiorul direct.

La capitolul critici din partea sefilor, sondajul arata ca 40% dintre angajatii romani au primit critici de la seful direct cand au facut o greseala, dintre care cei mai multi (63,3%) au fost mustrati intre patru ochi, aproape un sfert de fata cu colegii de echipa, iar restul (12,6%) au fost chiar penalizati pentru greselile lor.

"Atitudinea negativa a sefilor fata de angajati atunci cand gresesc este cel mai adesea demotivanta, mai ales daca nici nu primesc apreciere pentru reusitele lor si pentru munca depusa. Aproape un sfert dintre respondenti sustin ca, in ultima luna, nu au primit deloc apreciere de la sefi, iar alti aproape 20% spun ca nu isi amintesc sa fi primit recent o vorba buna de la managerul lor. La polul opus, 41% au fost laudati cel putin o data pentru performantele din ultima luna, iar 17,5%, chiar de mai multe ori", se arata in rezultatele sondajului.

Potrivit cercetarii, peste 26% dintre salariatii romani sunt de parere ca implicarea lor la locul de munca ar creste si atunci cand seful i-ar sprijini sa gaseasca solutii in situatiile dificile cu care se confrunta.

De asemenea, pentru a se simti mai motivati, 34,4% dintre angajati isi doresc sa stie clar care sunt asteptarile managerului de la ei, 28,6% ar vrea sa le fie ascultate opiniile si 27,7% se asteapta la mai multa transparenta si onestitate din partea sefului lor.

In plus, 28,4% si-ar dori sa beneficieze de sprijin mai mare din partea managerului direct pentru a participa la cursuri, care sa ii ajute sa dobandeasca abilitati valoroase pentru ei si pentru companie, iar 22,6% cred ca ar fi util inclusiv ca acesta sa-si dedice timp pentru a-i instrui acolo unde este necesar.

Sondajul "UP! Your Service Romania" a fost desfasurat la sfarsitul anului 2018, pe un esantion format din 2.286 de respondenti din mediul urban.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri