Certificarea obtinuta de Lidl Romania recunoaste excelenta in calitatea conditiilor de lucru si de dezvoltare profesionala oferite angajatilor. Lidl Romania a inregistrat in anul 2018 cresteri pe toate cele 10 arii de performanta in domeniul resurselor umane auditate de catre institutul independent Top Employers. Compania a avut o crestere totala de 8% fata de anul 2017, datorita eforturilor constante de a crea cel mai bun mediu de lucru pentru angajatii sai.

In acest an, lantul de magazine Lidl a mai obtinut certificarea „Top Employer” si in alte 11 tari din reteaua sa, pe langa Romania. In urma evaluarii independente realizate de cei de la Top Employers pentru anul 2018, Lidl Romania a inregistrat cel mai mare scor la strategia de aliniere a obiectivelor de HR cu cele ale business-ului (workforce planning).

Totodata, Lidl Romania a inregistrat cresteri ale scorului acordat de institutul olandez pentru strategia de recrutare si managementul performantei. Cresterile inregistrate pe aceste criterii sunt sustinute de mai multe programe si masuri luate de retailer. Printre acestea se numara si initiative de incurajare a viitorilor profesionisti in retail, precum Scoala de Carte si Meserii, ce isi propune sa pregateasca elevii de liceu pentru meseria de comerciant-vanzator sau Duales Studium, prin care liceenii romani urmeaza cursurile Facultatii de Comert din Heilbronn, si, in acelasi timp, acumuleaza experienta profesionala practica pentru un post de management in vanzari. Mai mult decat atat, la finalul lui 2018, Lidl Romania a lansat in premiera pe piata muncii din Romania o campanie prin care isi propune sa aduca inapoi acasa romanii plecati la munca in strainatate.

Cea mai mare crestere inregistrata de catre Lidl Romania fata de anul anterior este de 17%, pe criteriul care se refera la strategia generala de management al carierei si succesiunii. Aceasta valoare certifica eforturile constante ale companiei de a asigura dezvoltarea profesionala si personala a angajatilor sai, la nivelul intregii retele de magazine si depozite, dezvoltand constant traininguri si cursuri de perfectionare personalizate, adaptate la nivelul profesional al angajatilor, la nevoile de perfectionare, dar si la competentele lor.

„Zi de zi, ne propunem sa identificam noi oportunitati de dezvoltare prin care angajatii Lidl sa isi poata depasi potentialul profesional, intr-un mediu dinamic, alaturi de o echipa de succes. Ne bucura faptul ca am obtinut premiul Top Employer pentru al treilea an consecutiv. Este o recunoastere a eforturilor depuse de echipa Lidl pentru a se autodepasi si a mediului de lucru exceptional pe care compania il ofera pentru peste 5.000 de angajati din Romania”, a declarat Frank Wagner, CEO Lidl Romania.

Institutul independent „Top Employers” certifica anual companiile cu cele mai bune practici de HR, orientate spre crearea unui mediu care incurajeaza oportunitatile de dezvoltare ale angajatilor. Certificarea Top Employer este acordata in urma unui proces riguros de audit al intregii strategii si viziuni de HR. Sunt evaluate toate aspectele activitatilor de HR ale angajatorilor, avand la baza criterii de evaluare, precum: talent strategy - strategia de recrutare, workforce planning - strategia de aliniere a obiectivelor de HR cu cele ale business-ului, on-boarding - integrarea angajatilor in companie, learning & development - strategia de investitie in dezvoltare profesionala continua a angajatilor, performance management - managementul performantei, leadership development - investitia in angajatii cu pozitii de management si in cei cu potential de crestere, career & succession management - strategia generala de management al carierei si succesiunii, compensation & benefits - pachete salariale si beneficii, culture - cultura organizationala.

In plus, ca dovada a masurilor adoptate in beneficiul angajatilor la nivel european, Lidl a primit distinctia „Top Employer" in Belgia, Cipru, Finlanda, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Spania si Slovacia.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati: www.lidl.ro
Facebook Lidl Romania
Instagram @LidlRomania
Youtube @LidlRomania
Twitter Lidl Romania

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri