Pe piata fortei de munca din Romania se contureaza din ce in ce mai mult tendinta de a importa angajati din Asia pentru a compensa migratia masiva a romanilor in Uniunea Europeana. Daniel Mischie, CEO City Grill, sustine in cadrul conferintei HR 2.0 ca solutia pentru stoparea exodului angajatilor din industria HORECA este un salariu minim de 3.000 de lei.

“Avem nevoie in continuare de angajati, dar sunt din ce in ce mai putini pe piata. Industria HORECA se confrunta cu aceasta problema pentru ca oamenii vor sa traiasca mai bine, ceea ce este normal. Cred ca un salariu minim pe economie mai mare va rezolva aceasta problema - un salariu minim de 3.000 de lei brut. Noi nu avem in grup angajati cu salariul minim pe economie, pentru ca nu mai poti oferi doar 1.600 lei pe luna, veniturile oferite de noi angajatilor sunt aproape la fel ca cele din Italia”, spune Daniel Mischie, CEO City Grill.

Grupul City Grill a infiintat anul trecut Academia City Grill pentru a pregati personal in industria HORECA.

“Am reusit sa dezvoltam mai mult in ultimul an Academia City Grill. Saptamana viitoare va absolvi prima serie de bucatari. Sunt 12 bucatari din care doar 10 au ramas. Nu putem sa-i obligam prin contract sa ramana la noi sa munceasca dupa absolvire pentru ca legea din Romania nu ne permite. Problema noastra este ca noi investim in Romania, in medici, in ospatari si bucatari, dar ei se duc si aduc plus de valoare in alt oras din alta tara”, mai spune CEO-ul City Grill.

El estimeaza ca anul acesta City Grill va investi in jur de 300.000 de euro in invatamanul dual.

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, VASTINT, Cegeka, CBRE, myhive si Result.

Grupul City Grill a ajuns in 2018 la o cifra de afaceri de 37,7 milioane de euro, inregistrand o crestere de 4 milioane de euro fata de anul precedent. Si numarul de clienti a inregistrat o crestere de 10% fata de anul precedent, fiind principalul motor al evolutiei cifrei de afaceri.

Cu o crestere de 11% fata de 2017, Grupul City Grill ramane cel mai important grup romanesc de HoReCa, generand o cifra de afaceri de 37,7 milioane de euro in 2018. 40% din cifra de afaceri provine de la clientii fideli ai restaurantelor din Grup, utilizatori ai sistemului de fidelizare Out4Food.

Valoarea medie a bonului in anul 2018 in restaurantele din Grupul City Grill a fost de aproximativ 100 de lei, iar numarul de clienti a inregistrat o crestere de 10% fata de anul precedent, fiind principalul motor al evolutiei cifrei de afaceri.

Citeste si: Deficitul de forta de munca in Romania: Exista solutii salvatoare?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri