Ce locuri de munca au cautat romanii in luna aprilie si care sunt companiile care au atras cei mai multi candidati

Romanii au cautat locuri de munca din domeniile financiar-contabilitate, transport si resurse umane in luna aprilie, chiar daca volumul de aplicari a scazut cu 20% comparativ cu luna martie, arata datele centralizate de catre reprezentantii unei platforme de recrutare online.

Enel, Oracle si Amazon Development Center au atras cei mai multi candidati in luna aprilie, inregistrandu-se peste 5.000 de aplicanti.

"In luna aprilie, candidatii au fost preocupati mai mult de Sarbatorile Pascale decat de schimbarea jobului. Volumul de aplicari a scazut cu 20% comparativ cu luna martie, insa a inregistrat o usoara crestere, de 5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Joburile din domenii precum financiar-contabilitate, transport si resurse umane au fost cele mai cautate in luna aprilie", conform analizei realizate de BestJobs.

Pentru a doua luna consecutiv, specialistii in resurse umane sunt cei mai activi in cautarea unui nou job, cu un volum total de peste 24.000 de cautari in lunile martie si aprilie. In continuare, cele mai cautate joburi sunt cele din domenii, precum financiar-contabilitate, cu peste 25.000 de cautari in luna aprilie, nivel similar cu lunile anterioare, si transport, cu peste 17.000 de cautari, dar in scadere fata de martie cu 37%. Alte domenii care au atras atentia candidatilor in luna aprilie au fost inginerie, vanzari si IT, cu un volum total de cautari de peste 34.000.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicari este condus de Enel (1.968 aplicari), Oracle Romania (1.880), Amazon Development Center (1.731), Banca Transilvania (1.610), Unilever (1.538), British American Tobacco (1.479), UPC Romania (1.462), Deichmann (1.352), Alpha Bank (1.333) si Alka Trading (1.313).

Citeste si:
HR 2.0 - Ce ne rezervă viitorul pe piața muncii
Ce ne rezervă viitorul pe...

Conform analizei, in luna aprilie au existat candidati care au ales sa aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs, iar compania Oracle este in topul preferintelor candidatilor pentru trei luni la rand.

Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator in luna aprilie au fost: Oracle, cu 106 aplicari spontane, Alka Trading (101), Banca Transilvania (96), British American Tobacco (85) si Draxlmaier (82).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania, cu o experienta de peste 18 ani in domeniu. Pe platforma sunt centralizate, in acest moment, peste 25.000 de locuri de munca active, atat in tara, cat si in strainatate.

Citeste si:
O femeie din patru a luat în calcul să renunțe la job în 2020
O femeie din patru a luat în...
Sursa foto: By WAYHOME studio / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri