Rata somajului inregistrata in Bucuresti a scazut la 1,3% la sfarsitul lunii aprilie, echivalentul a 15.575 de persoane, arata datele publicate miercuri de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti si citate de Agerpres.

Comparativ cu luna precedenta, cand rata somajului a fost de 1,31 %, in aprilie acest indicator a inregistrat o scadere cu 0,76%.

Din numarul total de someri inregistrat la nivelul Capitalei, 8.346 erau femei, in timp ce 1.991 erau beneficiari de indemnizatie de somaj, iar 13.584 erau someri neindemnizati.

In ceea ce priveste mediul de rezidenta, niciun somer nu provine din mediul rural, toti fiind din zone urbane.

Potrivit datelor centralizate de AMOFM Bucuresti, somerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare in totalul inregistrat in evidente (34%), urmat de cei cu studii superioare (28,18%), iar 17,88% au absolvit scoala profesionala sau de arte si meserii.

Somerii cu nivel de studii gimnaziale reprezinta 17% din totalul persoanelor inregistrate fara loc de munca, cei cu studii postliceale sunt 1,93%, iar cei cu studii primare si fara studii reprezentau 1,01%.

Structura somerilor inregistrati pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezinta astfel: 2.159 persoane foarte greu ocupabile, 5.034 greu ocupabile, 4.388 mediu ocupabile, iar .3994 sunt persoane usor ocupabile. Incadrarea intr-o categorie de ocupabilitate se realizeaza ca urmare a activitatii de profilare a persoanelor inregistrate in evidentele noastre.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
AMOFM, anunt pentru absolventii institutiilor de invatamant