30.373 de locuri de munca sunt disponibile in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, potrivit datelor furnizate de agentii economici privind locurile de munca vacante.

La nivel national, cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: lucrator comercial (1.910), agent de securitate (1.626), muncitor necalificat in industria confectiilor (1.531), ucenic (1.393), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.019), manipulant marfuri (871), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie (799), lacatus mecanic (769), vanzator (685), confectioner-asamblor articole din textile (685), sofer autocamion-masina de mare tonaj (603).

Din cele 30.373 de locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.471 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer in diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 16.486 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de munca fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fara studii.

Oferta locurilor de munca la nivel national poate fi consultata pe site-ul ANOFM, la sectiunea Persoane fizice/Locuri de munca vacante. In ceea ce priveste locurile de munca la nivel judetean, aceste informatii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecarei agentii pentru ocuparea fortei de munca judetene/municipale sau la sediul acestora.

Citeste si:
Trei din zece angajati propun ca Valentine's Day sa fie declarata...
Sondaj BestJobs: Trei din...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cum explica ANOFM faptul ca doar 200 de someri au gasit un job in strainatate
Setari Cookie-uri