Topul celor mai cautate domenii de catre candidati este condus de Comert/Retail si sectorul de prestari servicii, potrivit eJobs. In ierarhia oraselor in care s-au facut cele mai multe angajari conduce Bucuresti, iar lista continua cu Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

70.000 de joburi au fost publicate pe platforma eJobs in prima jumatate a anului, cele mai multe apartinand angajatorilor din Comert si Retail (13.500 de locuri de munca), urmati de catre cei din sectorul Serviciilor (7.800) si din IT, care, in ultimul an, au crescut semnificativ in topul celor mai activi angajatori. Numarul total de aplicari din primele sase luni a ajuns la aproape 4,5 milioane, la un nivel similar cu aceeasi perioada a anului trecut.

Topul celor mai cautate domenii de catre candidati este condus de Comert/Retail, locul al doilea fiind ocupat de sectorul de prestari servicii. Urmatoarele cele mai cautate joburi sunt cele din Banking si servicii financiare, in timp ce sectorul IT a adunat, in perioada ianuarie - iunie 2019, circa 500.000 de aplicari.

Cele mai multe angajari s-au facut in Bucuresti - cu 29.812 de joburi, Cluj-Napoca (7.663 joburi), Timisoara (4.630), Iasi (4.353) si Brasov (4.312).

In acest moment, pe platforma de recrutare online sunt disponibile 31.000 de locuri de munca.

Citeste si:
Locurile de munca disponibile ACUM in strainatate
Ce locuri de munca sunt...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Numarul joburilor oferite de IMM-uri a crescut cu peste 60%