ANOFM: Unul din cinci someri din tara noastra are peste 55 de ani

Numarul total de someri inregistrati la finele lunii iunie era de peste 257.000 de persoane, in crestere cu aproape 3.000 de persoane fata de cel de la finele lunii anterioare, arata Datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Unul din cinci oameni fara un loc de munca are peste 55 de ani, in timp ce doar 5% au intre 25 si 29 de ani.

Din totalul somerilor, noteaza ANOFM, peste 45.000 au fost someri indemnizati si 212.000 neindemnizati. Comparativ cu luna precedenta, rata somajului masculin a crescut de la 2,94% la 2,95%, iar rata somajului feminin a crescut de la 2,89% la 2,96 %.

In functie de mediul de rezidenta, numarul somerilor la finele lunii iunie se prezinta astfel: 77.300 someri provin din mediul urban si 180.200 someri provin din mediul rural.

Referitor la structura somajului dupa nivelul de instruire, somerii fara studii si cei cu nivel de instruire primar au o pondere insemnata in totalul somerilor inregistrati in evidentele ANOFM (30,62%). Somerii cu nivel de instruire gimnazial reprezinta 30,32% din totalul somerilor inregistrati, iar cei cu studii universitare 4,95 %.

Multi seniori sunt someri

In ceea ce priveste somajul pe grupe de varsta, la finele lunii iunie 2019, statistica se prezinta astfel:

Citeste si:
Câți șomeri sunt în București și ce persoane sunt cel mai greu de...
Câți șomeri sunt în București...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri