Tenisul este sportul care aduce cei mai multi bani femeilor, astfel ca toate cele 10 cel mai bine platite femei din sport sunt tenismene. Romanca Simona Halep ocupa un onorabil loc patru in ierarhia mondiala, cu venituri de 10,2 milioane de dolari, bani castigati in doar 12 luni. Iata topul celor mai bine platite sportive din lume, potrivit Forbes.

Analiza ia in calcul veniturile acumulate din salarii, bonusuri, venituri din publicitate incasate in intervalul iunie 2018 - iunie 2019.

Pe locul al zecelea se afla la egalitate tenismenele Garbine Muguruza si Venus Williams, cu incasari de 5,9 milioane de dolari, bani castigati in perioada iunie 2018-iunie 2019.

Garbine Muguruza inregistreaza venituri in scadere, dupa ce aceasta a scazut in clasament de la locul al doilea in lume in 2017, la locul al 28-lea. Sportiva castiga inca din reclamele pe care le face pentru mai multe companii, precum Adidas, Evian sau Rolex.

Venus Wiliams, la cei 39 de ani ai sai, se concentreaza si investeste in brandul de wellness Astura si a fost numita chief brand officer. Castigatoare a 39 de titluri de Grand Slam, dintre care 23 la simplu si 14 la dublu, Venus Williams si-a lansat recent propriul canal de YouTube, in care vorbeste despre fitness, tenis, wellness si altele.

Locul 9 - Elina Svitolina a castigat in ultimul an 6,1 milioane de dolari. Jucatoarea nascuta in Ucraina a inregistrat cea mai mare victorie din cariera la sfarsitul lui 2018, cand si-a adjudecat finala WTA de la Singapore. Atunci, Svitolina a castigat 2,4 milioane de dolari si a terminat anul pe locul al 4-lea mondial. Ea incaseaza si din sponsorizari de la Nike si Wilson.

Locul 8 - Karolina Pliskova a castigat anul trecut 6,3 milioane de dolari. Tenismena ceha a castigat de patru ori in ultimele 12 luni, insa nu a mai ajuns intr-o finala de mare Slam din 2016. Ea si-a crescut veniturile si prin cel mai recent contract incheiat anul acesta cu Fila.

Locul 7 - Maria Sharapova a incasat in ultimul an sapte milioane de dolari, doar un milion de dolari venind din tenis, ea activand in 18 partide in ultimul an, din cauza starii de sanatate. Chiar si asa, ea are un contract profitabil cu Nike, dar si alte parteneriate cu Porsche, Head, Evian si Tag Heuer. O sursa de venituri este si brandul sau de dulciuri Sugarpova.

Locul 6 - Caroline Wozniacki si-a adjudecat in ultimul an venituri de 7,5 milioane de dolari, din care 3,5 milioane de dolari din tenis. Dupa mai multe meciuri castigate anul trecut, Wozniacki a urcat anul trecut intre cel mai bine trei platite sportive anul trecut.

Locul 5 - Sloane Stephens a castigat in ultimele 12 luni 9,6 milioane de dolari, 4,1 milioane de dolari venind din premii din tenis. Stephens a ajuns in patru finale anul trecut si a terminat pe locul al saselea in 2018, la nivel mondial. Contractul ei cu Nike este unul dintre cele mai profitabile din acest sport.

Locul 4 - Romanca Simona Halep a castigat in intervalul iunie 2018 - iunie 2019 suma de 10,2 milioane de dolari, dintre care 6,2 milioane de dolari sub forma de premii din sport. Halep a ocupat primul loc dupa castigurile din tenis in 2018 si se claseaza pe locul al cincilea in ierarhia all-time, cu 33 milioane de dolari. Printre sponsorii romancei se numara Nike, Wilson, Mercedes-Benz si Hublot.

Locul 3 - Angelique Kerber a incasat intr-un an 11,8 milioane de dolari, 5,3 milioane de dolari fiind din tenis. Ea a castigat in 2018 la Wimbledon si a terminat anul pe locul al doilea, incasand o serie de bonusuri de la parteneri. Jucatoarea si reinnoit contractele cu Adidas, SPA, Generali si NetJets.

Locul 2 - Naomi Osaka a incat in internalul iunie 2018 - iunie 2019 suma de 24,3 milioane de dolari, dintre care doar 8,3 milioane de dolari din premii din tenis. Spre mirarea tuturor, jucatoarea japoneza a incheiat contract cu Nike, desi se credea ca va reveni la Adidas. Ea mai are contracte si cu Mastercard, All Nippon Airways, Nissan si Procter&Gamble.

Locul 1 - Serena Williams a castigat in interval de un an 29,2 milioane de dolari, doar putin peste patru milioane de dolari din premii. Williams, in varsta de 37 de ani, vrea sa continue sa joace tenis, cel putin macar si in 2020, insa, in acelasi timp, se pregateste de o noua lansare a liniei sale de imbracaminte S by Serena. Ea planuieste sa lanseze si cateva linii de bijuterii si produse de infrumusetare pana la sfarsitul anului viitor.

Sursa foto: Facebook Simona Halep

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri