Romanii calificati in meserii cu traditie, precum instalator sau electrician, au sanse mari sa isi gaseasca un loc de munca platit peste medie in tara noastra, dar sunt foarte cautati si in afara. Iar angajatorii straini le ofera salarii atractive. Iata cateva oferte disponibile acum.

In Norvegia se cauta electricieni romani, iar angajatorii ofera 24-25 de euro brut pe ora, ceea ce inseamna cel putin 3.600 de euro brut lunar (la un program de 37,5 ore pe saptamana).

Angajatorii solicita cunoastererea limbii engleze, calificare si certificat DSB pentru practica in Norvegia si ofera sprijing in gasirea cazarii si echipament de protectie.

Angajatori din Danemarca sunt in cautare de horticultori sau ingineri in domeiul agronomiei si ofera salarii care variaza intre 1.500 - 3.000 de euro brut/luna, in functie de experienta si competente. Candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleze, sa aiba experienta practica si teoretica in domeniu si permis de conducere, eventual experienta in conducerea tractorului.

Instalatorii sanitari romani isi pot gasi chiar acum un job in Austria, daca sunt calificati, au permis si vorbesc limba germana. Angajatorul are opt locuri de munca disponibile si ofera un salar minim brut lunar in valoare de 2.350 de euro, plus 41.40 euro net pentru cheltuieli zilnice. Alte beneficii anuntate de angajator cazarea asigurata, traininguri, oportunitati de educatie si dezvoltare, cinci saptamani de vacanta platita anual si plata celor de-al 13-lea si al 14-lea salariu.

In Spania, mai exact in regiunea Malaga, iti poti gasi un loc de munca in prezent daca esti calificat si ai cativa ani de experienta ca tehnician mecanic si electric la intretinere echipamente. Angajatorul ofera contract permanent si salarii care variaza intre 1.750 euro si 2.600 euro brut lunar. Trebuie insa sa cunosti limba spaniola sau engleza.

Angajatori din Germania sunt interesati sa aduca din Romania parchetari, carora le ofera salarii de 2.000 - 2.500 euro net pe luna, in functie de experienta profesionala si locul de munca. Companiile vor candidati care au mai multi ani de experienta profesionala in domeniu (lucrul cu parchet laminat nu se ia in considerare) si constituie avantaj experienta de lucru cu masina de raschetat Hummel.

Ofertele de munca sunt disponibile pe site-ul EURES.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri