Grupul SofMedica deschide in Bucuresti un centru de pregatire si specializare a noilor generatii de profesionisti din domeniul medical. Centrul ISLE Bucuresti este cel de-al doilea pe care Grupul il detine in Europa, dupa cel inaugurat anul trecut in Atena. Investitia in cele doua centre din Europa depaseste 3 milioane de euro.

Medicii se pot pregati pentru utilizarea tehnologiilor performante in domeniul medical precum: interventii chirurgicale minim invazive robotice si laparoscopice, diagnostic si tratament in domeniul gastroenterologiei, diagnostic si monitorizarea pacientului din terapia intensiva.

Gandit ca un Ecosistem de Inovatie, Simulare si Invatare, centrul ISLE Bucuresti (ISLE - Innovation, Simulation, Learning Ecosystem) urmareste abordarea orientata spre educatie a Grupului si isi propune sa asigure un progres in avantajul a cat mai multor pacienti, prin crearea unei punti intre cele mai recente si performante tehnologii medicale, pacienti si profesionisti din sanatate.

Centrul ISLE Bucuresti are o suprafata de 125 metri patrati si este dotat cu tehnologii cu ajutorul carora medicii se pot pregati pentru interventii de chirurgie robotica minim invazive, interventii pentru diagnosticarea si examinarea afectiunilor gastro-intestinale si pot urma programe aprofundate de monitorizare hemodinamica si simulari pentru monitorizarea nociceptiei. In plus, acestia pot observa de la distanta cazuri complexe realizate de chirurgi din intreaga lume si pot interactiona cu acestia prin intermediul unor platforme de e-learning pusa la dispozitie in cadrul centrului. Cursurile de pregatire si specializare a medicilor in cadrul Centrului ISLE Bucuresti sunt sustinute de echipe de experti in tehnologia robotica din tara si din strainatate.

„Prin acest centru, SofMedica duce mai departe investitia in sistemul medical romanesc, pe care o deruleaza de 25 de ani. Credem in Romania din prezent si din viitor, o tara care de multe ori a stabilit perspectivele in ceea ce priveste evolutia tehnologica. Din acest motiv, am deschis la Bucuresti al doilea centru de pregatire in domeniul sanatatii din Europa, dupa succesul pe care l-am inregistrat in Atena. Dorim sa oferim medicilor romani posibilitatea de a invata si de a utiliza tehnologii avansate, lucru ce asigura ulterior acces la solutii de tratament inovatoare pentru pacienti”, spune Harris Palaondas, Managing Director SofMedica.

Pana in prezent, peste 900 de sisteme robotice da Vinci sunt prezente in unitati medicale din Europa si peste 5.200 in intreaga lume. In Romania, chirurgia robotica da Vinci este disponibila pentru pacienti in Bucuresti, la Spitalul Militar Central, la Ponderas Academic Hospital si Spitalul Monza, in Brasov la Spitalul Sf. Constantin, in Oradea la Spitalul Pelican si in Timisoara la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Pius Brinzeu" si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu.

Compania SofMedica este membra a unui Grup din domeniul medical (SEENERGIA Group), orientat catre educatie, care activeaza inca din anul 1994 in tari din Sud-Estul Europei: Romania, Grecia, Bulgaria si Cipru. Grupul numara peste 130 de angajati si raporteaza o cifra de afaceri anuala de peste 45 milioane de euro.

In Romania, activitatea Grupului cuprinde mai multe segmente care vizeaza: promovarea celor mai inovatoare tehnologii medicale – SofMedica Life Saving Innovation; acordarea de servicii medicale specializate pacientilor care sufera de afectiuni cardiace si neurologice cronice: clinica EMERALD; dezvoltarea primei retele nationale de cladiri special concepute si construite pentru a gazdui exclusiv activitate medicala: MEDCITY – The Medical Mall.

Chirurgia robotica, cea mai avansata forma de chirurgie minim invaziva

Prin intermediul chirurgiei robotice, medicii chirurgi sunt asistati de un echipament robotic in timpul procedurilor chirurgicale. Sistemul Chirurgical da Vinci este singura tehnologie care confera chirurgului precizia, dexteritatea si controlul folosind instrumente miniaturizate care sunt introduse prin incizii mici de 1-2 cm. Astfel, recuperarea este mult mai rapida fata de metodele traditionale. In cazul chirurgiei robotice, aceste instrumente miniaturizate sunt montate pe 3 brate robotice separate, care permit chirurgului o gama larga de miscari si precizie crescuta. Pe un al patrulea brat este montata o camera 3D care permite marirea imaginii la definitie inalta si care ghideaza chirurgul pe durata procedurii. Bratele robotului au un grad ridicat de dexteritate, permitand chirurgilor sa opereze in spatii foarte inguste din corp, care altfel ar fi accesibile numai prin interventii chirurgicale deschise, cu incizie mare.

Sistemul de chirurgie a fost folosit cu succes in peste cinci millioane de interventii minim invazive in intreaga lume, pentru o gama larga de afectiuni: afectiuni coronariene, renale, cancer de colon, de prostata, de vezica urinara, cancere ginecologice, endometrioza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri