Spatiul de lucru in care o persoana isi desfasoara activitatea este foarte important pentru nivelul de eficienta si productivitate al acesteia. Chiar daca uneori suntem tentati sa spunem ca nu conteaza decat inspiratia si energia pentru a duce la bun sfarsit cu succes ceea ce avem de facut, ar trebui sa luam in calcul posibilitatea ca cele doua sa aiba legatura chiar cu mediul in care ne aflam.

De aceea, felul in care sunt amenajate birourile angajatilor dintr-o organizatie influenteaza modul lor de lucru, astfel ca este bine ca pe ele sa se afle mereu cateva obiecte indispensabile.

Obiecte de papetarie

Chiar si intr-o epoca a digitalizarii, nu ne putem lipsi in totalitate de foaie si pix. De multe ori, acestea sunt mult mai la indemana intr-un moment presant decat un laptop sau un telefon. De aceea, de pe un birou nu trebuie sa lipseasca articolele de papetarie - pixuri de culori diferite, capsator, perforator si altele, care ii pot ajuta in mare masura pe angajati sa isi desfasoare activitatea la un nivel cat mai ridicat de profesionalism.

De exemplu: pixurile colorate se pot dovedi foarte utile in timpul sedintelor periodice sau in timpul celor de brainstormimg, cand pot fi folosite pentru a evidentia sau prioritiza anumite informatii. Capsatorul si perforatorul sunt de nelipsit daca lucrezi cu multe foi pe care trebuie sa le pastrezi intr-o anumita ordine. Practic, este imposibil sa iti desfasori activitatea fara acest tip de articole, care ajuta la mentinerea unui stil organizat si eficient de lucru.

Resurse de informatii utile in domeniu

Niciodata o persoana nu devine prea buna in ceea ce face, si, chiar daca acest lucru s-ar intampla, isi poate imbogati volumul de cunostinte explorand domenii noi. Motivarea are un rol foarte important pentru orice angajat, iar aceasta este sustinuta in cazul in care, din cand in cand, persoana in cauza trebuie sa faca fata unor provocari cu care nu s-a mai confruntat inainte. Cand activitatea de la locul de munca nu devine o rutina, ci, din contra, una in care mereu apar lucruri noi ce trebuie invatate, nivelul motivarii creste, iar pesoana vizata stie ca se afla in proces de evolutie. Pentru aceste provocari, este bine ca orice angajat sa dispuna de resurse de informatii care sa il ajute sa le depaseasca fara obstacole. O carte de specialitate cu informatii de baza din domeniu sau care sa contina anumite tehnici specifice aplicabile in situatii concrete poate fi extrem de utila. Existenta unei astfel de carti ajuta si la economisirea de timp - angajatul in cauza nemaifiind nevoit sa ceara ajutorul unui alt coleg - dar si la motivarea sa.

Plante

Pe birou nu trebuie sa existe doar obiecte care au legatura directa cu activitatea profesionala, deoarece, astfel, s-ar putea crea o atmosfera stresanta si apasatoare, care sa reduca eficienta muncii. Este bine sa existe un echilibru pe birou, pe care ar trebui sa se gaseasca si obiecte decorative (care sa infrumuseteze ambianta) si sa contureze o atmosfera primitoare, pe langa dosare, acte, laptop si agende.

De aceea, o idee foarte buna este ca pe birou sau in preajma acestuia sa existe cel putin o planta, care sa dinamizeze spatiul. Un ghiveci cu flori, de exemplu, poate spori creativitatea si oferi energie celui care lucreaza in apropierea lui, datorita impactului vizual. Acesta poate favoriza relaxarea in pauzele de lucru si, astfel, ajuta la cresterea nivelului de eficienta al angajatului. In plus, plantele ajuta si la oxigenarea si purificarea aerului, asa ca prezenta lor in apropierea unui birou este si sanatoasa pentru organism.

Eficienta are legatura cu aptitudinile personale, este adevarat, insa aceasta poate fi imbunatatita in timp, iar mediul de lucru este un aspect care nu trebuie neglijat. Un birou aprovizionat cu tot ce trebuie poate fi un element important pentru ca fiecare sa aiba un randament ridicat la locul de munca.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri