Unii dintre cei mai „de lux” bugetari, cei din conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), ar putea scapa de raspundere pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, avand consecinta perturbarea semnificativa a pietelor de energie. Legea care instituie acest lucru a fost deja aprobata de majoritatea PSD in Parlament, fiind trimisa la promulgare.

Eliminarea raspunderii vine in contextul in care salariul presedintelui ANRE, pozitie ocupata in prezent fostul deputat PSD Dumitru Chirita ar fi de circa 18.000 euro lunar, fiind astfel printre cele mai mari din Romania, conform unor surse din domeniu, scrie Newsenergy.

Salariu de peste trei ori mai mare ca al presedintelui Romaniei, pentru un fost electrician

La acest nivel, Dumitru Chirita l-ar depasi la „incasari” pe presedintele Romaniei, care detine cea mai inalta functie in stat si primeste un salariu de aproape 25.000 lei (aprox. 5.300 euro).

CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputatilor arata cum singurul lui job a fost acela de electrician, in perioada 1981 – 1990. In rest, functii politice date de PSD, partidul din care face parte, inclusiv cea de presedinte la ANRE. Asta desi legislatia europeana prevede ca ANRE, institutia care calculeaza pretul gazelor si electricitatii platite de populatie, este o institutie care trebuie sa fie independenta, astfel ca simpla numire a unui politician in fruntea ei ar putea fi motiv de infringement.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri