Companiile isi diversifica constant produsele si serviciile, iar departamentele de vanzari sunt cheia pentru punerea pe piata a acestora. De aceea, organizatiile se uita constant dupa oameni buni de vanzari, iar salariile oferite urca pana la 4.000 de euro pentru directorii de vanzari.

"Pe vanzari avem cereri non-stop, de la vanzatori in magazine, lucratori comerciali pana la business development manager, sales manager", a declarat, pentru wall-street.ro, Cristina Savuica, sefa uneia dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania, Lugera.

Salarii de inceput, de la 1.800 de lei

Tinerii aflati la inceput de drum pot opta pentru un job in vanzari si ca in aproape toate posturile in care nu ti se cere experienta salariile incep de la un nivel scazut.

"Pozitiile incep de la vanzatori in magazine si aici avem si salarii foarte mici, de la 1.800 de lei. Avem si joburi mai bine platite, la magazinele de brand, unde sunt angajati consultanti, iar salariile sar de 2.500 de lei net. Pentru acestia din urma se asigura tinuta si se acorda comision din vanzari. Aici trebuie sa cunosti brandul, sa cunosti clientul si sa il sfatuiesti, dar si salariul este mai mare", a explicat Cristina Savuica.

Ea a adaugat ca un element important, deloc de ignorat, care se adauga peste salariul de baza, este bonusul acordat vanzatorilor.

"Eu m-as uita doar la bonusuri, daca as lucra in vanzari. Sistemul de bonusare, daca este un sistem viabil si corect, ar trebui sa le creasca venitul foarte mult. Ca om de vanzari, daca as avea un salariu mic-mediu, as trage tare sa obtin un bonus cat mai mare", a detaliat Cristina Savuica.

Sefa Lugera a aratat ca plaja salariilor in vanzari este una vasta si ajunge la cateva mii de euro, pentru directorii de vanzari. Potrivit acesteia, salariile directorilor de vanzari variaza, in 2019, intre 2.400 de euro si 4.000 euro net, peste care se adauga bonusuri.

La interviuri am avut candidati care pentru functia de national sales manager cereau intre 1.200 de euro si 3.500 de euro. Si companiile ofera la fel, o plaja mare de salarii.

"Daca esti o companie mica si echipa de vanzari are doi oameni, atunci salariul pentru pozitia de sales manager nu o sa fie foarte mare. Daca te duci la o multinationala, mai ales intr-una care vinde servicii, automat salariul pe pozitia asta va fi mai mare, pentru ca si echipa pe care o coordonezi este mai mare si esti responsabil pe un volum de vanzari mai mare", a precizat Savuica.

Lugera este unul dintre cei mai importanti jucatori nationali din piata de servicii de resurse umane, cu o prezenta de 15 ani in Romania. Cele mai mari companii din piata de recrutare sunt Adecco, Lugera, ManpowerGroup si GiGroup.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri