Trei din zece angajati romani nu ar lucra niciodata pentru politicieni, indiferent de suma care li s-ar oferi, in timp ce aproape jumatate ar accepta o oferta de angajare venita de la un partid politic, insa cu anumite conditii, arata rezultatele celui mai recent sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.

Astfel, intrebati daca ar accepta o oferta de angajare de la un partid politic pentru un nivel similar al veniturilor ca in prezent, 26,5% dintre respondenti au afirmat ca ar fi interesati sa lucreze pentru un partid, indiferent de culoarea politica a acestuia, insa doar daca li s-ar oferi mai multi bani decat castiga in prezent. Alti 11% se arata si mai deschisi, spunand ca ar accepta pe loc o astfel de oferta, fara a tine cont de orientarea politica a partidului. In schimb, unul din zece angajati nu ar lua in considerare o propunere sa lucreze in politica decat daca ar veni de la partidul pe care il sustine. Ceilalti respondenti (23,7%) admit ca nu stiu ce ar face daca ar primi o astfel de oferta.

Cand vine vorba despre atitudinea fata de politica, un sfert dintre respondenti afirma ca li s-a intamplat sa fie judecati sau ironizati la locul de munca de catre sefi sau colegi din cauza optiunilor politice. Pe de alta parte, 16% dintre respondenti ar intra in discutii contradictorii chiar si cu managerii lor, daca ar afla ca au optiuni politice diferite de cele personale, incercand sa-i convinga cu argumente ca alegerea lor este gresita. Trei din zece respondenti prefera totusi sa nu discute la birou despre propriile simpatii politice, iar unul din doi nu este interesat de optiunile politice ale nimanui.

„Furtuna” electorala, tratata calm in cele mai multe birouri

In perioadele electorale, doi din zece respondenti spun ca atmosfera la birou este incordata: se discuta mult despre alegeri si fiecare isi sustine propria preferinta. De asemenea, 12,7% dintre respondenti sustin ca li s-a intamplat ca in an electoral sa li se sugereze de catre sefi cu ce candidat/partid politic sa voteze. Iar aproape 10% au afirmat ca li s-a intamplat macar o data sa fie intrebati la interviul de recrutare ce formatiune politica sustin.

De cealalta parte, 48,6% dintre angajatii chestionati au declarat ca subiectul alegerilor se discuta amical la birou, intr-o atmosfera relaxata. Alti 22,6% dintre respondenti sustin ca nu se discuta deloc temele politice, nici macar cand sunt alegeri, fie ca sunt prezidentiale, parlamentare sau locale.

Citeste si:
Meserie traditionala, banoasa: Zidarii castiga pana la 5.000 de lei
Meserie traditionala,...

Sondajul a fost efectuat in perioada 21 octombrie - 4 noiembrie 2019, pe un esantion de 865 de utilizatori de internet.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Peste 80% dintre romani vor face cumparaturi online de Black Friday